Zlatan opererad – så tolkas beskedet

Av:  Nanny Lögdal/TT

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic har opererats och blir borta i sju–åtta månader, uppger Milan.

Beskedet kan ses som att ”Ibra” vill fortsätta spela, enligt fotbollsjournalisten Olof Lundh.

– Det finns ju ingen anledning för Milan att kommunicera hur länge han blir borta om han inte ska spela vidare.

Serie A-klubben meddelade att knäoperationen var planerad sedan en tid tillbaka och ingreppet gjordes för att behandla en skada i främre korsband och menisk.

På hemsidan meddelade Milan att det är Zlatan Ibrahimovics vänstra knä som opererats – samma knä som opererades i juni förra året.

Säkrade ligatiteln

För två dagar sedan blev Ibrahimovics klubb italienska mästare efter 3–0-vinsten borta mot Sassuolo. Den svenske anfallsstjärnan byttes då in i den 72:a minuten. Det var ”Ibras” 14:e ligatitel i karriären.

Ibrahimovic har spelat i Milan sedan han återvände till klubben från amerikanska LA Galaxy i januari 2020, men om en månad går svenskens kontrakt ut, och det har spekulerats i huruvida han fortsätter eller inte.

Efter den säkrade ligatiteln sade 40-åringen:

– Jag ska inte gå in på detaljerna nu. Detaljerna kommer komma ut snart och då kan jag prata om det, sade han till TV4.

Fotbollsjournalisten Olof Lundh menar att beskedet från Milan kan ses som att Zlatan Ibrahimovics ambitioner är att fortsätta spela.

”Finns ju ingen anledning”

– Jag kan inte tolka beskedet på annat sätt än att, dessutom att Milan kommunicerade en tidsaspekt, Zlatans ambitioner är att spela vidare, säger Lundh och fortsätter:

– Om det var så att han skulle lägga av när hans kontrakt löper ut om en månad, jag menar: Milan har inga matcher kvar. Det finns ju ingen anledning för Milan att kommunicera hur länge han blir borta om han inte ska spela vidare.

Ibrahimovic har länge haft skadebekymmer. Förra året stoppades han från spel i EM på grund av en knäskada.

Efter beskedet om operationen kraschade Milans hemsida.

Publisert: