TT-Sport

Supertalang i centrum när AIK fick oavgjort

Av: 

TT

Rosa Kafaji fick chansen i landslaget i februari. Nu låg hon bakom AIK:s mål mot Växjö.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

TT-SPORT

AIK blir att räkna med i damallsvenskan.

Det blev 1–1 borta mot Växjö i premiären och supertalangen Rosa Kafaji visade att hon kan spela även på den högsta nivån i Sverige.

På förhand har mycket handlat om Rosa Kafaji i AIK, men hon saknades i startelvan när AIK kom ut till premiärmatchen mot Växjö.

Det blev ändå den 17-åriga talangen som kom att spela en av huvudrollerna när AIK fick poäng borta mot Växjö.

Det dröjde till 25 minuter från slutet innan Kafaji släpptes in från avbytarbänken. Fem minuter senare skapade hon AIK:s bästa anfallsförsök i matchen.

På egen hand löpte hon igenom Växjöförsvaret och tog ett avslut, som misslyckades. Men på returen kunde Nora Rönnfors slå in ledningsmålet till AIK från nära håll.

Rosa Kafaji imponerande så stort i elitettan för AIK i fjol att förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut henne till landslagslägret på Malta i februari. Nu visade 17-åringen att hennes spel räcker till i damallsvenskan.

Växjö förde spelet under stora delar av matchen, men fick inte hål på AIK. Trots spelövertaget hade Växjö svårt att skapa de riktigt vassa målchanserna.

Det dröjde ända till fem minuter från slutet innan Växjö kunde kvittera. En AIK-spelare tog med hands i straffområdet och Emmi Alanen kunde slå in bollen på den efterföljande straffen.

Det var den andra straffen för Växjö i matchen. Hemmalaget fick en gratischans att ta ledningen en halvtimme in i matchen när domaren blåste straff sedan bollen tagit på en AIK-spelarens hand i straffområdet efter en hörna.

Men AIK-målvakten Milla-Maj Majasaari lyckades rädda en ovanligt vek straff från Växjös annars så säkra anfallsstjärna Signe Holt Andersen.

Publisert: