Vranjes leder Slovenien mot Sverige i EM

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes blir även förbundskapten för Slovenien. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes blir även förbundskapten för Slovenien. Arkivbild.

Ljubomir Vranjes blir förbundskapten i Slovenien. Den förre svenske handbollsstjärnan inleder mot Sverige i EM i januari – i hemstaden Göteborg.

– Jag hoppas att det är en fördel för oss, säger Vranjes.

Med bara några veckor kvar till EM skrev Vranjes på för Slovenien och ansluter till det slovenska landslaget först den 27 december. Men den korta förberedelsetiden skrämmer inte Vranjes.

– Förberedelserna blir väldigt viktiga, nyckeln är att vi jobbar hårt och koncentrerat. Då kan vi lyckas i EM, säger Vranjes under en presskonferens.

– Jag känner nästan alla spelare, vet vilka spelsystem de spelar och deras individuella kvaliteter. Så trots att vi inte har så mycket tid tror jag att vi ska lyckas att komma väl förberedda till EM.

Vranjes har skrivit på för fyra år. Han kommer även att fortsätta som tränare i IFK Kristianstad.

– Det har varit snabba ryck. Men vi visste om att när vi anställde honom så kunde det bli att han skulle dubbeljobba som förbundskapten, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson till Aftonbladet och tillägger:

– Kul för Ljubo!

För några veckor sedan fick Veselin Vujovic sparken som förbundskapten för Slovenien efter ett uppmärksammat utbrott mot en spelare i hans klubblag Zagreb.

Slovenien möter Sverige den 12 januari i Göteborg.

Publicerad: