Finländsk EM-kvalhjälte klar för Häcken

avTT

Publicerad:
Foto: Kemal Softic/AP/TT
Den finländske landslagsspelaren Jasse Tuominen (i vitt), här i en duell med Bosnien och Hercegovinas Miralem Pjanic i EM-kvalet, är klar för Häcken. Arkivbild.

Förra månaden sköt han Finland till nationens första EM-slutspel någonsin.

Nu lämnar Jasse Tuominen Bate Borisov – för allsvenska Häcken.

"Att komma hit är helt rätt för min karriär", säger anfallaren som har skrivit på ett treårskontrakt.

Den 15 november säkrade Finland avancemang till fotbolls-EM nästa år, det första internationella mästerskapet i fotboll någonsin för nationen, efter att ha besegrat Liechtenstein med 3–0 i Helsingfors.

Spelaren som visade vägen, innan stjärnan Teemu Pukki avgjorde med två fullträffar, var Jasse Tuominen med sitt 1–0-mål.

"Det var en oförglömlig kväll", konstaterar den 24-årige anfallaren – som nu lämnar sin ryska klubb Bate Borisov för spel i allsvenskan och Häcken.

"När det nu blir EM i sommar vill jag ha mer speltid inför det och det har spelat in i det här beslutet. Det har varit en utvecklande tid i Bate men nu vill jag komma till en miljö som känns mer bekant för mig", säger Tuominen till Häckens webbplats.

Tuominen har 14 A-landskamper på sitt cv och målet mot Liechtenstein är hans hittills enda för Finland.

"Hela paketet här känns bra. Jag har pratat med folk som känner till klubben och de har bara sagt bra saker", fortsätter han.

Häcken tar i den allsvenska premiäromgången emot AIK hemma på Bravida arena i början av april. Finland inleder EM med nordiskt möte med Danmark i Köpenhamn den 13 juni.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg