Ekdal: Ingen vill göra Zlatan besviken

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Janerik Henriksson/TT
Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal under en landslagssamling i maj 2016. Arkivbild.

Albin Ekdal kallar Milans värvning av Zlatan Ibrahimovic för briljant och tvivlar inte på att veteranfallaren kommer att göra succé i sin återkomst i Serie A.

– Vinner han inte blir han förbannad, säger Sampdoriasvensken till Il Secolo XIX.

Albin Ekdal och Zlatan Ibrahimovic spelade tillsammans i det svenska fotbollslandslaget under åren 2012–2016.

Under den fyraårsperioden dominerade Ibrahimovic och blev bland annat Sveriges främste målskytt i landslaget med 62 mål. Den 6 januari kan de ställas mot varandra när Milan tar emot Sampdoria i omstarten av Serie A.

Ekdal tror på en succé för "Ibra" i återkomsten till Italien. I en intervju med den italienska tidningen Il Secolo XIX, som fotbollssajten Goal citerar, hyllar mittfältaren sin tidigare landslagskamrat.

"En mästare"

– En mästare som han är alltid bra för vilket lag som helst, Milan har gjort det väldigt bra. Jag tycker att det är en briljant värvning, både för vad han kommer att bidra med och för vad han kommer att få ut av andra, säger Albin Ekdal.

Att veterananfallaren Ibrahimovic fyllt 38 år och inte spelat en match på över två månader (med Los Angeles Galaxy i oktober) ser inte Ekdal som något problem.

– Han är ett exemplariskt proffs och tränar alltid till max, han är alltid i toppform.

Tung säsong

Milan har haft stora problem med målskyttet under säsongen och ligger först på elfte plats i den italienska ligan. Klubben är heller inte på den nivå som när Ibrahimovics representerade laget 2010–2012. Albin Ekdal tror ändå på framgång för Milan under sin andra Zlatanera.

– Ingen vill göra "Ibra" besviken, alla som har spelat med honom vet vad jag menar, säger Ekdal och fortsätter:

– Vinner han inte blir han förbannad. Först på sig själv och sedan på de andra som inte gett allt för att han ska vinna. Han har en vinnarmentalitet som sprider sig till alla i laget. Han kommer att höja nivån på Milan.

Publicerad: