Charlotte Kalla blir sommarpratare

Av:  Mikael Forsell/TT

Charlotte Kalla pratar i radio den 3 juli. Arkivbild.
Charlotte Kalla pratar i radio den 3 juli. Arkivbild.

Några månader efter att Charlotte Kalla lagt stavarna på hyllan greppar hon radiomikrofonen. Skidikonen blir en av årets sommarpratare i P1.

– Nu är jag redo på ett annat sätt att vara stolt och blicka tillbaka, säger Kalla.

Årets upplaga av ”Sommar” i P1 drar igång på midsommardagen. Fem svenska idrottare finns med bland årets utvalda.

Charlotte Kalla är sommarpratare den 3 juli. Den trefaldige OS-guldmedaljören avslutade sin karriär i våras efter 15 år i världseliten och berättar att hon kommer att prata om varför hederlighet och hårt jobb betyder så mycket för henne.

– Nu är jag redo på ett annat sätt att vara stolt och blicka tillbaka. För tidigare i karriären har jag bara velat skriva ny historia, säger Charlotte Kalla i P1.

Den 9 juli spelar Sverige premiärmatch i fotbolls-EM i England. Samma dag sommarpratar landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. Hon lovar att prata om sin ”deadline”, om slutet på karriären och hur hon ser på vad som väntar efter den aktiva idrottstiden.

Sara Hector tog OS-guld i storslalom i vintras och talar den 14 juli. 29-åringen från Sandviken ska berätta om tävlingsdjävulen och sin brinnande drivkraft.

Dressyrryttaren Carl Hedin, som är en stor influerare inom hästsporten berättar den 1 augusti om sin brokiga väg till hästlivet och den 14 augusti är det dags för Jörgen Persson. Bordtennisprofilen spelade 30 år i landslaget och är numera förbundskapten.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktighet. Rätt är att Jörgen Perssons sommarprogram sänds den 14 augusti.

Publisert: