Hovland vann klart i Mexiko – med lånad driver

TT-Reuters

Publicerad 2021-11-07

Norrmannen Viktor Hovland vann PGA-tourtävlingen i Mexiko för andra året i rad. Arkivbild.

Norska golfstjärnan Viktor Hovland fortsätter sin imponerande framfart. I Mexiko upprepade han fjolårets seger och tog sin tredje PGA-tourtitel.

24-åringen hade en tvåslagsledning när söndagens avslutningsrunda inleddes, och till slut vann han ohotad.

Hovland puttade starkt och stod för sex birdies och två bogeys, för 67 slag på rundan och totalt 23 under par i tävlingen. Mexikanen Carlos Ortiz var fyra slag bakom och slutade tvåa, medan ytterligare ett slag skiljde till amerikanske trean Justin Thomas.

Segern var karriärens tredje på PGA-touren för Hovland och gör att han lyfter rejält från 17:e till 10:e plats på världsrankningen.

Framgången har nåtts under speciella förutsättningar. Hovland har nämligen fått ta till en lånad driver efter att hans egen gick sönder under träning i onsdags.

– Den är lite kortare, har annorlunda skaft, men ärligt talat har det hjälpt mig den här veckan att den inte är lika lång. Den går omkring tio yards (nio meter) kortare men jag känner att jag slår lite rakare och lite lägre, sade Hovland tidigare under tävlingen.

I skymundan av Hovlands norska uppvisning blev det ett trist slut för svenskarna. Både Alex Norén och Henrik Norlander avslutade svagt, 72 respektive 71 slag, och hamnade till slut lika på delad 45:e plats, 15 slag bakom Hovland.

Rättad version: I en tidigare version fanns fel uppgifter om Hovlands världsrankning.