Salah bakom Egyptens förlängningsseger

Publicerad 2022-01-30

Mohamed Salah stod för mål och assist när Egypten tog sig till semifinal.

Mål och assist.

Mohamed Salah spelade huvudrollen när Egypten vände och vann, 2–1, mot Marocko i kvartsfinalen i Afrikanska mästerskapen i fotboll.

Nu väntar hemmanationen Kamerun härnäst.

Egypten fick en tung inledning på matchen när domaren dömde straff till Marocko efter bara sju minuter.

Sofiane Boufal klev fram och smällde dit ledningsmålet. Det var också ställningen i halvtid – men sedan klev stjärnan Mohamed Salah fram.

Liverpoolspelaren kvitterade till 1–1 på egen hand när han höll sig framme på en målvaktsretur i inledningen av andra halvlek.

Inget av lagen lyckades skaka fram ett avgörande under ordinarie tid, och kvartsfinalen gick till förlängning.

Tio minuter in i den första förlängningskvarten fick Salah bollen i favoritläget längs högerkanten. Han avancerade framåt, lurade sin motståndare och nådde anfallskollegan Trezeguet med en perfekt avvägd passning. Den 27-årige Aston Villa-spelaren gjorde inga misstag och satte dit 2–1 från nära håll, vilket blev slutresultatet.

I semifinalen ställs Salah & Co mot hemmanationen Kamerun.

Egypten är den nation som vunnit Afrikanska mästerskapen flest gånger (7). Senaste titeln kom i Angola 2010.

Senegal blev som sista lag klart för semifinal efter att ha besegrat skrällaget Ekvatorialguinea med 3–1.

Crystal Palace-mittfältaren Cheikhou Kouyaté satte dit 2–1 med drygt 20 minuter kvar att spela och det blev dödsstöten för Ekvatorialguinea. Sedan fastställde Ismaïla Sarr slutresultatet till 3–1 i den 79:e minuten.

Senegal ställs mot Burkina Faso i semifinal på onsdag.