Linnér i blåsväder efter omskriven intervju

David Hjorter/TT

Publicerad 2022-04-04

Oscar Linnér. Arkivbild.

Gif Sundsvalls inlånade målvakt Oscar Linnér har hamnat i blåsväder efter att ha kallat sin situation i det allsvenska laget för ett ”karriärshaveri” sedan han inte fick stå i premiären borta mot Sirius (1–2).

På måndagen tränade inte 25-åringen med laget.

– Vi hade ett möte i dag och vår interna diskussion med Oscar får visa vad som blir bäst för Gif Sundsvall och Oscar Linnér, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

25-årige Linnér, tidigare i AIK, är inlånad till Sundsvall från tyska Bundesligalaget Arminia Bielefeld. I söndagens premiär i Uppsala valde tränaren Henrik Åhnstrand att ställa Andreas Andersson i ”Giffarnas” mål.

”Bra konkurrens”

– Oscar kom till oss efter ett utlandsäventyr med en liten skada i låret. Det tog några veckor för honom att komma i gång. Sedan åkte han på en magsjuka. Så just nu var det ganska enkelt. Men i grunden ville vi ha två bra målvakter i truppen och det har vi nu. Vi har en bra konkurrens på målvaktssidan. Så valde jag i dag, sade Åhnstrand till ST om beslutet.

Linnér använde å sin sida värdeladdade ord i en intervju med tidningen efter matchen, vilka skapat rubriker efteråt.

Tror på missförstånd

– Det känns tråkigt. Ur ett individuellt perspektiv är tajmingen för ett sådant här karriärshaveri – som det här ändå blir – inte helt hundra. Anledningen till att jag vände hem var för att jag redan var ganska less på situationen jag har haft utomlands. Att då hamna i samma situation men i nedre halvan av allsvenskan ... ah. Det var väl inte helt optimalt, sade Oscar Linnér i intervjun.

På måndagen tränade inte målvakten med laget.

– Vi har varit väldigt tydliga om att spelare i Gif Sundsvall är här och tävlar på samma premisser. Den bästa prestationen avgör om du spelar i Gif. Det är inga tveksamheter där, inte från Oscar heller. Jag tror att han är missförstådd, säger Urban Hagblom.