TT-Sport

Frölunda vann enkelt mot Brynäs

TT-SPORT

Ishockey. Frölunda är fortsatt starkt på hemmaplan och behåller andraplatsen i SHL efter 4-0-segern mot Brynäs.

Gävle-laget har det tufft i botten av tabellen.

Frölunda fortsätter att vara seriens näst bästa hemmalag. Brynäs bortafacit däremot blir bara sämre och sämre. Nu har bottenlaget tagit noll poäng i 19 av 24 bortamatcher. 4-0 för Frölunda i Scandinavium innebär dessutom att samtliga matcher lagen emellan den här säsongen har vunnits av hemmalaget.

Den första perioden såg ut att bli mållös, men med bara två sekunder gjorde Frölunda 1-0. Ryan Lasch passade till Robin Figren som sköt upp pucken i nättaket. De kom i en två mot en-situation, och målvakten Bernhard Starkbaum hann inte med i sidledsförflyttningen.

Lika chanslös var han när Jacob Larsson gjorde 2-0 - och när Mats Rosseli Olsen slog in en retur på volley från nära håll.

I den tredje perioden fortsatte Frölunda styra spelet, kontrollera tempot och ha det mesta av pucken. Brynäs stack emellan med några hyfsade lägen, men inget som på riktigt hotade Linus Fernström i hemmamålet. Ryan Lasch gjorde 4-0 i sista minuten.

Spännande blev det aldrig. 11 698 åskådare - säsongens bästa publiksiffra - såg Frölunda dominera.

Det blir en intressant vecka både för Frölunda och Brynäs, som båda möter lag nära dem i tabellen.

Det är åtta omgångar kvar att spela av grundserien. För Frölunda handlar de sista matcherna om att behålla andraplatsen i tabellen. Det är främst Växjö som jagar närmast på tredje plats, och som står för motståndet borta på tisdag. Sen väntar suveräna ettan Skellefteå och fyran Örebro.

Brynäs å sin sida har sikte på strecket som skiljer mellan kvalserien och play in, som i slutändan kan leda till slutspelet och kvartsfinal.

I veckan som kommer spelar Brynäs mot mittenlagen Linköping (hemma), Luleå (borta) och Färjestad (hemma).

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport