TT-Sport

Harju hjälte i hett norrderby

TT-SPORT

Ishockey. Johan Harju blev tvåmålsskytt och matchhjälte när Luleå slog Skellefteå med 5-4 i ett glödhett norrderby i SHL-hockeyn.

– Det är bara så roligt att göra mål, det blir man aldrig för gammal att tycka, sade 29-åringen efteråt.

Efter matchen handlade mycket av snacket om domarbedömningen vid två situationer som ledde till att en spelare från vartdera laget fick lämna isen skadade.

Luleås Per Ledin knätacklades av Martin Sevc som fick en tvåminutersutvisning för det i tredje perioden.

– Ledin fick kliva av isen, Det är en solklar femminutare, sade Stefan Nilsson, Luleås assisterande tränare, på presskonferensen efteråt.

– Martin Lundberg fick också kliva av. Det blev noll minuters utvisning, kontrade Skellefteås tränare Hans Wallson.

Lundberg åkte ihop med en Luleåspelare i första perioden - en klar knätackling enligt Skellefteåtränaren.

Det blev en händelserik och dramatisk uppgörelse när SHL:s två nordligaste lag drabbade samman. Avgörandet kom i tredje perioden som inleddes med ställningen 3-1 till Luleå.

Men Skellefteå lyckades jobba sig in i matchen igen och kom ikapp efter åtta minuter. Luleå tog sedan ledningen igen, till 4-3, men sedan kvitterade Skellefteå för andra gången med minde än två minuter kvar.

Strax efter kvitteringen åkte västerbottningarna på en utvisning, och Johan Harju lyckades kvittera i krysset i numerärt överläge med bara 21 sekunder kvar att spela.

– Jag fick ett bra pass av Lucas Wallmark, fri i slottet, och Chris Abbot skymmer målvakten grymt bra. Jag fick verkligen bra hjälp av grabbarna, sade Harju.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match. Vi visar att vi är ett svårslaget lag som kan komma ikapp underlägen gång på gång.

Hans Wallson var nöjd med Skellefteås spel under delar av matchen.

– Vi lyckas komma tillbaka och kvittera, jag är nöjd med prestationen i kväll. Men vi straffas brutalt hårt för de utvisningar v i åker på, sade han.

Förlusten var Skellefteås fjärde match i rad utan en trepoängare.

Efter Luleås finalseger i CHL förra veckan har norrbottningarna fått stärkt självförtroende. Nu väntar Leksand borta på lördag, ett lag långt ned i tabellen.

– Men vi räknar inte med att det blir en lätt match, inte i den här serien, sade Johan Harju.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport