Nilson gjorde konstmål mot mästarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Marcus Nilson har gjort många elitseriemål för Djurgården.

Men förmodligen inget lika märkligt som det på torsdagen.

Fullträffen visade vägen till 5-3-segern mot HV 71 - och en tryggare tillvaro på slutspelsplats.

Jämfört med vårens minnesvärda finalserie var torsdagens möte på Hovet en lång gäspning med lågt tempo och få tacklingar. Särskilt HV 71, med fem spelare på skadelistan, var blekt.

Men i början av andra perioden bjöds publiken på ett konstmål med potential att bli en Youtube-favorit.

Marcus Nilson tappade pucken i ett friläge. Landslagsmålvakten Daniel Larsson försökte stöta bort pucken, men i stället gick den rakt upp i luften och Nilson fick en ny chans - och slog elegant in 2-0 på volley.

Trots fyra domare krävdes det en videogranskning för att slå fast att Nilson inte viftat för högt med klubban.

Marcus Nilson har inte varit bra sedan han återvände efter det misslyckade provspelet i Nordamerika i höstas. Kanske kan torsdagens lilla uppvisning ge VM-forwarden en kick inför slutspelet.

För dit är Djurgården på väg.

Stockholmarna ligger visserligen kvar på sjunde plats, men har nu nio poäng ned till lagen på fel sida om strecket.

HV 71 rivstartade tredje perioden med Andreas Falks reducering efter 15 sekunder, men Marcus Krüger (3-1), Andreas Holmqvist (4-2) och Nichlas Falk (5-2) säkrade tre viktiga poäng till Djurgården. Backen Holmqvist noterades dessutom för två assist.

I HV 71, som genom förlusten tappade serieledningen till Skellefteå, var det ingen spelare som utmärkte sig - på ett positivt sätt.

Andreas Falk stod, i stark konkurrens med Daniel Larsson, för kvällens miss när han fick öppet mål från en meter men skyfflade pucken över ribban.

TT

Publicerad: