Emma Johansson trea i Flandern runt

Stockholm. Emma Johansson slutade trea i endagsklassikern Flandern runt på cykel som bland annat gick genom Johanssons belgiska "hemstad" Zingen.

"Men jag är ändå lite besviken. Det här var en tävling jag verkligen ville vinna", säger Emma Johansson i ett pressmeddelande.

Tempovärldsmästarinnan Ellen van Dijk, Nederländerna, attackerade med 27 kilometer kvar av de 14 milen och vann till slut med en minut. Johansson försökte jaga ikapp men det var svårt på den flacka slutmilen där cyklisterna hade vinden i ryggen. Dessutom tvingades hon byta cykel under loppet sedan framväxeln krånglat.

"Det blir självklart ett extra stressmoment men jag tror ändå inte att det påverkade utgången av loppet", säger Johansson.

Brittiskan Elizabeth "Lizzie" Armitstead vann spurten före Johansson och stärkte sin ledning i totala världscupen. Johansson är tvåa, 80 poäng bakom Armitstead.

Emilia Fahlin rullade i mål som 56:a och Sara Mustonen slutade 68:a.

I herrarnas tävling fick en 65-årig kvinnlig åskådare livshotande skador då den belgiske cyklisten Johan Vansummeren krockade med henne utanför staden Wielsbeke. Vansummeren fick ansiktsskador och fördes också till sjukhus. Fabian Cancellara vann tävlingen, det var schweizarens tredje seger i klassikern.

TT

Publisert: