Blixt med i toppen av Masters

Augusta, Georgia. Jonas Blixt är med i toppen halvvägs in i Masters-golfen.

Efter fredagens 71-rond ligger han på en preliminär tredjeplats - fyra slag efter ledaren Bubba Watson.

Att debutanten Blixt så väl hanterar den svårspelade Augusta-banan är imponerande.

På fredagen inledde han med två birdies på tre hål och tappade bara slag vid två tillfällen. En putt som snurrade ett halvt varv innan den ramlade ur på det sjunde hålet, och en onödig dubbelbogey på det elfte där han var i både skogen och vattnet bakom green.

– Tack för att du tog upp det... Nä, jag räddade mig några gånger när jag verkligen behövde det, och jag är riktigt nöjd med mitt närspel, sade Blixt.

– Jag var besviken i början, tyckte inte jag satte några puttar. Men att vara med och fajtas i toppen av en majortävling, det är ju precis det man vill.

Svårspelat i blåsten

Om flaggplaceringarna var svåra den första dagen var det vädret som ställde till det nu.

Blixt hanterade vinden bra, spelade sitt vanliga spel och spelade precis så aggressivt som han brukar.

– Jag måste fortsätta spela aggressivt i helgen och göra fler birdies. Jag är glad över att jag ligger så bra till, men det spelar ju ingen roll vilken placering man har när det bara är fredag. Men det är klart det är roligt att känna att jag finns med där uppe.

Vinden var nyckfull och gjorde att många spelare valde fel klubba och - framför allt - hamnade på fel ställen.

Världstrean Henrik Stenson var en av dem.

– Jag hade stora problem med vinden. Den snurrade mer än en slunggunga på "Grönan". Man valde en klubba, så kom vinden, valde man en annan, så flyttade sig vinden och så gick bollen tio meter vänster. Nä, det var inte lätt alls, sade Stenson efter sin parrond och sammanlagt ett slag över par på en preliminär 23:e plats.

För få birdies

– Jag skulle kunna vara fyra-fem slag bättre utan att vara allt för gniden, men jag gör helt enkelt för lite birdies. Jag sa ju inför tävlingen att det handlar om att nöta på i 3,5 dagar och sedan försöka vara med där uppe när det avgörs, så det finns fortfarande tid kvar. Men jag skulle inte tömma bankkontot och satsa på mig när jag ligger på ett över och Bubba Watson är på sju under, sade Stenson.

Den andra dagens spel pågår ännu.

TT:s utsände

Publisert: