Dagens namn: Simon, Simone

Leksand kvitterade mot HV 71

Publicerad 2014-03-12

Leksand. Åttondelen mellan Leksand och HV71 lever.

Efter en mycket svag inledning lyckades Leksand vända och vinna onsdagen möte med 2-1.

Nu står det 1-1 i matcher och på torsdagskvällen avgörs det vilket lag som går till kvartsfinal.

I första perioden var det långsamma leksingar som inte alls fick ordning på sitt spel. Istället fick vi se ett totalfokuserat HV 71, som vann både tekningar närkamper och uppträdde som ett riktigt slutspelslag.

De tog också ledningen - tursamt- när Anssi Salmela sköt ett skott som gick via Leksandsbacken Patrik Hersely i mål.

I början av den andra perioden brakade Leksand ihop totalt. Det var en sådan kris i Leksand att tränaren Andreas Appelgren tog timeout redan efter 6.47 i andra perioden.

Då var HV71 mycket nära att avgöra matchen. Laget radade upp målchanser men Oscar Alsenfeldt storspelade i Leksandsmålet.

Hemmalaget fick möjligheten att komma in i matchen när Anssi Salmela, i HV, blev utvisad. Sedan tog det bara tre sekunder till Patrik Hersley dundrade in 1-1. Klockan visade 10.26 och det var först då som dalalaget vaknade. De tog över matchen och dominerade helt i slutperioden.

Johan Ryno gjorde också 2-1 efter 6.47. Därefter fick Leksand på allvar upp tempot och dominerade mot HV71 som tappade allt det fina spel de hade i början av matchen.