Petter Andersson lägger av

TT-SPORT

Fotboll. Det blir ingen comeback i Hammarby. Knäskadan har förstört Petter Anderssons återkomst till Sverige och nu meddelar "Ljusvattnets Henry" att han slutar med fotboll.

– Det här fungerar inte, det har vi kommit fram till. Det var för frestande att låta bli att testa, men den senaste tiden har jag känt att det inte kommer att fungera. Framför allt fysiskt, men det har tagit på rent mentalt. Jag har varit borta och i ganska dåligt slag i 15 månader. Det får räcka så, säger Andersson till Hammarbys webb-tv.

Den 31-årige mittfältaren skrev i somras på ett 2,5-årskontrakt med Stockholmsklubben som han representerade mellan 2003 och 2008, men har alltså inte kunnat komma tillbaka efter sin knäoperation.

"Givet olika scenarier under kontraktstiden är avtalet utformat på ett sätt som ger båda parter en så god trygghet som möjligt", skrev Hammarby på sin hemsida då, troligtvis med skadesituationen i åtanke.

– För att kunna spela fotboll på den nivå och sättet jag kan, fungerar inte min kropp. Mitt knä klarar inte av det, säger han.

Petter Andersson har tidigare även spelat för Sunnanå, Skellefteå, Groningen och Midtjylland och gjorde två landskamper för Sverige.

TT