Adrian Kolgjini avstängd efter dopningstest

TT-SPORT

Trav. Adrian Kolgjini, en av landets mest kända travkuskar, stängs av med omedelbar verkan.

Han har testats positivt för kokain.

– Nu vill jag bara rentvå mig själv, säger han till Sulkysport.se.

Kolgjini testades positivt vid travtävlingar på Jägersro för drygt en vecka sedan. Svensk Travsport skrev tidigare i dag att en A-tränare stängts av.

Senare trädde Adrian Kolgjini fram i Sulkysport och berättade om händelsen.

– Nu vill jag bara rentvå mig själv. Jag satsar på min karriär i travsporten till 110 procent. Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här, säger han till tidningen.

Riskerar minst tre månader

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg säger i en kommenterar till Trav365:

– Vi har inlett och det pågår en utredning, det är allt jag kan säga.

Kolgjini riskerar minst tre månaders körförbud. Själv säger han sig vara chockad över att ha testats positivt för kokain.

– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger, säger han till Sulkysport och ger en förklaring till vad som kan ha varit orsaken till det positiva testet.

Spetsad drink?

Tillsammans med sin flickvän besökte han en fest i Helsingborg efter V75-tävlingarna den 2 december. Efter ett tag ska Adrian ha känt sig konstig.

– Då åkte jag och Saga (flickvännen) hem, tillbaka till Malmö. Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Under 2017 har Kolgjini kört in drygt sju miljoner kronor och tagit 56 segrar på 383 starter.

TT