Juventus tro är större nu

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2017-06-02

Fotboll. För två år sedan förlorade Juventus Champions League-finalen mot Barcelona.

I år skickade "Juve" ut katalanerna med buller och bång, kliver in i finalen mot Real Madrid med ett självförtroende på topp.

– Vi går in i den här finalen med en helt annan tro än 2015, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Regerande Champions League-vinnaren Real Madrid kan ta sin tolfte titel - Juventus sin tredje. Det italienska mästarlaget har inte vunnit turneringen sedan 1996, men var i final så sent som för två år sedan.

I år är laget ett helt annat, menar tränaren Massimiliano Allegri.

– Jämför man med finalen 2015 så har vår trupp förändrats på nästan varje position, bara fyra-fem spelare är kvar. Vårt självförtroende har ökat, liksom vår medvetenhet om vad vi själva kan prestera. Hela atmosfären har förbättrats. Den här gången måste vi lägga vantarna på pokalen, säger han till Uefas webbplats.

– Madrid har många styrkor. De har ett otroligt lag med fantastisk teknik och fart. De är vana vid att spela sådana här matcher, det kommer bli en fantastisk final, fortsätter han.

Bara tre insläppta mål för Juventus

Det starkaste anfallet mot det tätaste försvaret.

Det räcker att kasta ett snabbt öga på statistiken från årets turnering för att förstå att det inte är en underdrift:

+ Real Madrid har gjort 32 mål och släppt in 17.

+ Juventus har gjort 21 mål och släppt in tre.

Cristiano Ronaldo lyckades den här säsongen bli det första spelaren någonsin som gjort över 100 mål i turneringen. Bland annat stod han för hattrick mot såväl Bayern München och Atlético Madrid i kvartsfinalen respektive semin.

"Finns alltid en svag punkt"

Men mot honom står den här gången Leonardo Bonucci, tillsammans med resten av Juventus stenhårda backlinje - som bland annat stod emot Barcelona-trion Lionel Messi, Luis Suárez och Neymar i över 180 minuter i kvartsfinalen.

– Visst, de har en fantastisk backlinje, men det finns alltid en svag punkt i varje försvar. Vi måste försöka hitta deras svaga punkter, fokusera på ytan som Juventus kommer att ge oss och dra nytta av det för att göra mål, säger Cristiano Ronaldo.

Han tror att chanserna att försvara titeln är 50-50.

– Det är ett fantastiskt lag. Det är inte en tillfällighet att de är i Champions League-final. Det är definitivt ett tufft motstånd och vi vet att det blir en väldigt svår match, säger han.

Längst bak i det tuffa Juventus-försvaret står målvakten och klubbikonen Gianluigi Buffon. 39-åringen längtar efter sin första Champions League-titel efter att ha varit med och förlorat två finaler med laget, 2003 och 2015.

– De senaste tre-fyra månaderna har Real Madrid spelat toppfotboll. Men det har vi också, och det räcker för mig, säger Buffon.

TT