Djurgården vann svenskmötet i CHL

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Ishockey. Den mycket svängiga och underhållande matchen slutade 3-3.

Men Djurgården blev ändå vinnare i CHL-returen mot Växjö och gick vidare till åttondelsfinal med 7-6 sammanlagt. Fem av åtta svenska lag gick vidare.

Sextondelsreturen i Växjö slutade med stark hemmapress. Men när Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist gick ut skadad inför slutperioden klev Mantas Armalis in och storspelade. Och med två snabba mål, Henrik Eriksson och Matt Anderson, vände Djurgården till 3-2 och tvingade Växjö att göra två mål för att nå förlängning.

Det blev ett. Calle Rosén sköt snyggt in lagets tredje backmål för kvällen - Ilkka Heikkinen gjorde de två första - men trots stark forcering på slutet lyckades Djurgården klara oavgjort och avancemanget.

– Inte jättelätt att komma in så där, men jag kom in i det bra och det var skönt att killarna var med på noterna och rensade undan puckarna framför mål, sade Armalis till Eurosport.

Båda tränarna tycket det var en "upp-och-ner-match" och Växjös Sam Hallam konstaterade att hans lag nu kan koncentrera sig på SHL - och där väntar Djurgården igen, två gånger i rad till och med.

– Bra att få oavgjort borta mot Växjö. De är svenska mästare fortfarande, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Luleå höll på att slarva bort avancemanget trots 3-0 borta mot Färjestad i första mötet. Färjestad vann returen med 3-1 och var nära en skrällvändning.

Frölunda behövde förlängning för att besegra Ingolstadt med 6-5 totalt. Ryan Lasch gjorde målet som gav 4-1 i returen och avancemang.

Skellefteå vände 3-4 från första matchen mot slovakiska Kosice och vann hemmareturen med 3-0.

HV71 besegrade Trinec med 3-1 och 5-3 sammanlagt.

Linköping föll med 1-4 borta mot Liberec och åkte på en riktig smäll hemma med 3-6. 4-10 sammanlagt blev det bistra totalresultatet.

TT

Publicerad: