TT-Sport

Pärson trea men tappade mot Vonn

TT-SPORT

Stockholm. Anja Pärson blev trea i italienska Tarvisios störtlopp. Men Lindsey Vonn slutade tvåa och utökade sin totalledning.

Vann gjorde tyskan Gina Stechert.

– En strong insats, tyckte Anders Pärson.

Pärson åkte betydligt bättre än i fredagens störtlopp i superkombinationen och tog faktiskt in en del mot Vonn och Stechert mot slutet men i mål skilde det ändå 39 hundradelar upp till Stechert.

– Det var en bit i mitten där hon inte var riktigt på. Men vi är jättenöjda, sade Anders Pärson på telefon till TT där han stod i backen, precis där Anja missade i fredagens åk.

– Nu var hennes åkning alldeles utmärkt här. Det är ett långt störtlopp, två minuter, där man står ihopkrupen nästan hela tiden och Anja var tvungen att åka smart med tanke på mjölksyran.

Den svenska totaltrean får skicka en tacksamhetens tanke till Stechert som tog sin första världscupseger, tidigare hade hon som bäst varit fyra. För med en hundradels segermarginal såg hon till att Vonn "bara" fick med sig 80 poäng i stället för 100.

– Stechert har visat tidigare att hon kan åka fort och fick en fullträff i dag.

Anja Pärson tog 60 poäng men har 314 poäng upp till amerikanskans 1 274.

– Det blir svårt att nå ifatt men vi kämpar på. Och det här var bra för självförtroendet inför söndagens super-G, sade pappa Pärson.

De tre på pallen var länge i en klass för sig. Nadja Kamer gav dock Anja Pärson lite skrämselhicka när hon med startnummer 33 ett tag var före Pärson men schweiziskan tappade på slutet och blev fyra.

Pärson tog i alla fall in 34 poäng på tvåan Maria Riesch sedan tyskan blivit tia och Pärson är 101 poäng bakom Riesch.

Efter söndagens super-G väntar ytterligare tre farttävlingar i bulgariska Bansko nästa helg. Totalt tio tävlingar återstår av säsongen som avslutas i Åre andra veckan i mars.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport