Inget flyt för Stenson

Publicerad:
Uppdaterad:

Augusta, Georgia. Henrik Stenson hade problem med puttningen, med precisionen och med resultatet.

Inte ens antalet klubbor var bra.

– Jag hade behövt 22-23 klubbor för att täcka in alla slag i dag, sade han efter en 75-rond på Masters.

Den svenske golfstjärnan kom in i tävlingen först i sista stund och slipper därför större krav på drömresultat från omgivningen.

Men trots god form blev det tre slag över par och den första dagen av årets första herrmajortävling slutade i besvikelse.

– Jag har inte haft något flyt på hela dagen. När jag slog bra utslag var inspelen dåliga och när jag gjorde sämre utslag slog jag bra inspel. Jag fick i en bra eagleputt och en bra parputt på hela dagen, det var allt, sade han.

Golfarna får, som bekant, bara ha 14 klubbor i bagen, men med tanke att han spred bollarna mer än vanligt hade det behövts flera.

Fel klubbor

Gick inte utslaget över greenen på en par 4:a så hamnade det för kort på en par 3:a.

– Jag hamnade mellan klubbor hela tiden. Du vet, en järnåtta blir för lång och en järnnia för kort. Då blir det för "fiddligt" och jag försöker gnida till det, och det blir aldrig bra, sade han.

TT: Hur ofta slår du över green på utslaget på en par 4?

– Det händer inte. Matteo (Manassero, som spelade i gruppen före) fick dansa lite där på green när bollen gick förbi. Tanken var ju att den skulle hamna kort i vänster greenkant, inte rulla över hela greenen. Nä, det här blev inte den öppning jag hoppats på.

Stabil Jacobson

För Fredrik Jacobson gick det bättre, även om det brast lite på greenerna där också.

72 slag räcker till en delad 33:e plats inför fortsättningen.

– Det var stabilt, jag slog bollen bra, och är nöjd med hur jag spelade. Men många puttar var bara nära, hade jag fått i dem hade jag varit riktigt nöjd i stället, sade han.

Spanjoren Sergio Garcia delar ledningen med Marc Leishman, Australien, båda efter varsin 66-rond, sex slag under banans par.

Världsettan Tiger Woods ligger på 13:e plats, fyra slag från toppen.

TT:s utsände

Publicerad: