Haaland kan straffas för utbrott i sociala medier

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2023-12-04

Manchester Citys Erling Braut Haaland reagerar på den feldömda frisparken.

Manchester City var på väg att avgöra Premier League-matchen mot Tottenham. Då blåste domaren frispark.

City-stjärnan Erling Braut Haaland blev rasande på domaren – vilket kan stå honom dyrt.

Förutom att norrmannen konfronterade domaren med svordomar under och efter matchen skrev han ”WTF” – som står för ”what the fuck” – i sociala medier.

– Jag tror att Haaland kan hamna i trubbel. Han använder kränkande ord mot domaren och Twitter-meddelandet är också ganska intressant, sade Jason Burt, fotbollsjournalist på The Telegraph, till Verdens Gang.

Burt säger dock att det engelska fotbollsförbundet FA kanske ser genom fingrarna med Erling Braut Haalands utbrott med tanke på domarens uppenbara fel i matchen som slutade 3–3.

Det var på tilläggstid som Haaland skickade iväg en djupledspassning till Jack Graelish som var på väg att komma helt fri. Domaren valde då att blåsa frispark för City, vilket fick Haaland och hans lagkamrater att bli rasande på domaren. Även efter slutsignalen konfronterade de domaren med inte så väl valda ord.

Den kanske enda i City som som höll sig lugn var tränaren Pep Guardiola. På presskonferensen sade han att han inte ville göra en ”Mikel Arteta-kommentar”.

– Det var inte på grund av det här (frisparkssituationen) som vi fick oavgjort, sade Guardiola.

FA startade nyligen ett disciplinärende mot Arsenaltränaren Arteta som kritiserade domaren efter en omdiskuterad VAR-situation som gav straff för Newcastle.