Djurgården reste sig – "Löven" borta hemma

Publicerad 2024-01-24

Djurgårdens Linus Klasen,

Djurgården reste sig efter derbyförlusten mot AIK senast.

Björklöven besegrades med 6–4 – och Umeålagets förlustrad på hemmaplan utökades till fem matcher.

Djurgårdens skarpskytt Wiktor Nilsson slog till två gånger, likaså veteranen Daniel Brodin som bröt en nio matcher lång måltorka.

Linus Klasen noterades för tre assist – men åkte också på matchstraff efter en slashing på Myles Powell i tredje perioden.

– Vi studsar tillbaka med tanke på söndagens debacle, sade Klasen till TV4 Play, och tänkte på derbyförlusten, efter första perioden.

För Björklöven, seriefyran, blev toppmötet mot tabelltrean ännu en besvikelse på hemmaplan. Umeålaget är bäst i serien på bortaplan, men i hemmatabellen är laget bara på tionde plats och åkte på femte raka förlusten.

Djurgården, som hade två raka förluster, drog ifrån i mittperioden då laget gick från 3–2 fram till 5–2-ledning genom Brodin och Wiktor Nilssons andra för kvällen.

AIK nollade Djurgården i bortaderbyt i söndags – men åkte på en oväntad förlust hemma mot nykomlingen Kalmar, 1–4. Inför näst intill fullsatta läktare tackades klubbikonen Christian Sandberg, tidernas meste spelare i AIK med 658 spelade matcher, av inför matchen – men sedan var det slut på hemmajublet.

Kalmar rivstartade, gick upp i 2–0-ledning efter sju minuter och kunde plocka hem tre poäng.

Serietvåan Södertälje vände underläge hemma mot Almtuna tack vare tre mål i sista perioden och vann med 4–2. Serieledande Brynäs var spelledigt på onsdagen.