Klart: Landslaget kallar in extraspelare

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2021-06-10

Förbundskapten Janne Andersson.

Spanien har redan gjort det.

Nu väljer Sverige att gå samma väg och kallar in extraspelare.

– Vi ska skapa en reservbubbla, säger förbundskapten Janne Andersson.

Spaniens förbundskapten Luis Enrique började med att kalla in sex spelare men utökade sedan reservtruppen med ytterligare 17 spelare. En mini-EM-trupp som lever, och förbereder sig i en parallell bubbla för att vara redo att snabbt ge sig in i ”stora” mästerskapstruppen.

Sverige väljer nu att göra på ett liknande sätt som sin premiärmotståndare.

Ett beslut som tagits efter att landslagsledningen skakats om efter Dejan Kulusevskis och Mattias Svanbergs positiva corona-tester.

– I tisdags var det vår röriga dag med två positiva tester. I går utvärderade vi vad vi skulle kunna göra, för att täcka upp, säger Janne Andersson.

– Och då tog vi beslutet att vi ska skapa en reservbubbla.

Blågult bubbla bestående av sex spelare.

Spelarna som har kallats in: Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult, Jesper Karlsson, Isaac Kiese Thelin.

– Poya Asbaghi kommer att träna dem fredag, lördag och söndag, säger Andersson.

– Gången är så att vi vill köra med extremt breda marginaler. Det är en inkubationstid på det här på 14 dagar, det finns inga garantier för någonting. Men det vi kommer att göra nu är att testa dem när de kommer in och sedan är de kvar här till söndag.

Vid midnatt till måndag måste den svenska truppen spikas.

– Behöver vi inte ta in dem i bubblan så åker de hem söndag kväll. Behöver vi ta in dem så ansluter de på tisdag, efter ett nytt test, säger Andersson.

På måndag väntar EM-premiären mot Spanien, en match som spelas i Sevilla och har avspark klockan 21.00.