Hattrick av Rödin – efter tränarbytet

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Anton Rödin (vänster) slog till tre gånger om mot Rögle. Arkivbild.

Tränarbyte, omflyttningar i organisationen och lite nytt fokus i spelsättet. Brynäs förändringar senaste veckan gav bästa möjliga resultat – inte minst för Anton Rödin som gjorde sitt första hattrick på fem år.

– Jag har fått rannsaka mig själv och vet att jag måste upp så det var skönt att de gick in i dag, säger Brynäskaptenen efter 5–2 mot Rögle.

I måndags ersattes Brynäs huvudtränar Magnus Sundqvist av de assisterande tränarna Ove Molin och Johan Holmqvist. Tre dagar senare var den nya duon piskade att vända Gävlelagets nedåtgående trend med bara tre vinster på de tio senaste matcherna och fyra raka förluster inför torsdagens hemmamöte mot Rögle.

En tuff uppgift i allmänhet och mot Rögle i synnerhet då gästerna kom med seriens näst bästa bortafacit i trunken.

Men förändringarna – ett mer samlat Brynäs både offensivt och defensivt, att centrarna involveras under längre tid av anfallen samt stort fokus på att vårda puck för att få till bland annat snabbare uppspel och längre anfall – gav resultat direkt.

Rödin glödhet

Anton Rödin inledde kvällen med två snabba mål där det första inte ens var tänkt som ett skott på mål men ändå gled in mellan benen på Roman Will efter 3.56 av matchen.

– De saker som vi har tränat på tycker jag att vi anammade bra även om det även finns andra saker som måste upp, sade Rödin.

TT: Det här att hålla i pucken verkar passa dig?

– Det är för tidigt att säga men vi vårdar pucken bra och det gillar jag att göra. Det är ju roligare att spela med puck än att åka och jaga. Då blir det roligare att spela också, säger Brynäskaptenen som fullbordade sitt hattrick i tredje perioden – hans första sedan november 2015 borta mot Luleå.

Den gången blev det 4–5 förlust trots hattricket. Nu blev det 5–2-vinst mot Rögle efter att backarna Jonathan Sigalet och Lukas Kilströms gjort sitt första respektive andra SHL-mål för säsongen.

– Efter första målet blir det nästan som en eufori. Men det är en match som vi har spelat. Vi ska vara på det klara med det. Vi såg några saker i vårt spel som vi var nöjda med men vi har saker att jobba med absolut. Det kommer vi börja med redan i morgon bitti, sade Ove Molin efter matchen.

Nöta detaljer

Brynäslegendaren värjde sig intensivt mot att kallas ny huvudtränare, lyfte istället fram övriga i tränarteamet och betonade att hans jobb här och nu handlade om att lyfta spelet på isen så att laget klättrar i tabellen.

Och för att nå dit kommer fokus att läggas på:

– Att spela så likt vi bara kan i varje match. Vi ska hitta en konsekvens i vårt sätt att spela, det ska verkligen bli ett kännetecken hur vi spelar. Vi har framför allt pratat om ordet nöta. Vi kommer nöta in detaljer och vi kommer att nöta in ett beteende i varje spelare, slog Ove Molin fast.

Ett koncept som mottagits väl, betonade Anton Rödin:

– Ove och "Honken" kom ner och sa att det här ska vi ändra och så är det. De sätter reglerna, vi försöker följa dem till punkt och pricka. Ramarna är till för alla, sedan får man lita på sin instinkt.

Publicerad: