Stark Starkbaum får konkurrens

Publicerad 2015-01-15

Gävle. Brynäs förstärker med en tidigare världsmästarmålvakt.

Då visar Bernhard Starkbaum att han tänker fortsätter vara nummer ett. Mot Luleå höll han sin andra nolla för säsongen (2-0).

– Han kommer att pusha mig och jag honom. Vi kommer hjälpa varandra att bli bättre, säger Bernhard Starkbaum med ett stort leende.

Han fick beskedet att Brynäs värvar tillbaka Johan Holmqvist direkt efter matchen.

– Jag gillar att det är just han, för "Honken" är så erfaren, har varit och är fortfarande en riktigt stabil målvakt som är bra på allt. Det gillar jag. Nu kan vi hitta lösningar tillsammans, säger Starkbaum.

Österrikaren värvades för drygt fjorton månader sedan från Modo och konkurrerade då raskt ut dubble SM-guldvinnaren Holmqvist som knappt fick spela efter nyår.

Övervägde att sluta

Den nu 36-årige Brynäsikonen lämnade klubben, övervägde att sluta helt med hockey men fick under sommaren en nytändning i Almtuna där han varit en av allsvenskans allra bästa målvakter den här säsongen.

Att återvända till Gävleklubben var inte helt givet:

– Många klubbar har varit intresserade så jag har funderat nonstop i några dagar. Men jag får komma hem, det här ska bli enormt spännande, säger Holmqvist.

TT: Det känns inte konstigt efter det som hände senast?

– Nej. Man lär sig av såna lägen med. Man får ta vara på den tid man får och njuta av den. Vi kommer lyfta varandra. Han har spelat väldigt bra och jag med, nu får Brynäs ett jäkligt bra målvaktspar.

Tog 36 skott

Starkbaum är enligt klubben uttalad etta - till en början - då Holmqvist inledningsvis ses som en bra avlastning för Starkbaum som har varit startmålvakt i 36 av Brynäs 38 spelade matcher.

Det är flest av alla i SHL. 28-åringen har samtidigt spelat på så pass bra att han tillhör toppskiktet både vad gäller räddningsprocent (92,55) och antal vunna matcher (14)

Mot Luleå tog Starkbaum alla 36 skotten han fick på sig och höll kvar Brynäs i matchen när Luleå hade såväl kalaslägen som stolpträff. Luleåmålvakten Joel Lassinantti storspelade också och det var först 7.30 in i tredje perioden som han kapitulerade. Christian Djoos bombade in en riktig pärla via bortre stolpen och Anton Rödin avslutade sedan matchen med sitt fjärde mål (2-0) för säsongen i tom kasse.

TT