TT-Sport

Osäkert sjukläge i svensktruppen

TT-SPORT

Skidor. Emil Jönssons ljumskskada stör i skidlandslaget inför VM, som startar med sprint på torsdag.

Men även för Anna Haag och Daniel Richardsson är VM-starterna i fara. De har fått luftvägsinfektioner.

Båda skidåkarna hålls isolerade i sina hem och kommer inte till VM-staden Falun med det övriga landslaget under tisdagen. VM-starten i lördagens skiathlon är i fara.

– Vi följer förloppet och ser hur läkningsprocessen går, säger landslagsläkaren Per Andersson vid presskonferensen i Falun.

När det gäller Jönssons bristning i ljumsken säger Andersson att det är ett bekymmersamt läge rent medicinskt, men att elitskidåkare som Jönsson är extrema.

– De följer sällan skolboken för hur rehabiliteringen går. Det viktigaste för oss är hur Emil svarar på rehabiliteringen. Han gör tydliga framsteg när det gäller funktionen, säger läkaren.

– Jag kommer att meddela Rikard (Grip, förbundskaptenen) om läget ur ett medicinskt perspektiv om jag tycker att det är lämpligt att Emil startar på torsdag eller inte. Det som ska tas med i bedömningen är bland annat risken att han slår upp skadan. Vi utsätter inte Emil för risken för framtida men.

Andersson säger också att i bedömningen vägs in att en sprinttävling innehåller flera lopp under kort tid.

– Emil ska kunna stå på skidor i dag med en rimlig belastning för att vara aktuell. Och han ska kunna belasta hårt i morgon, säger han.

Laget ska anmälas senast klockan 17 i morgon.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport