Böter för Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Hammarby väntar nu på sitt straff efter skandalscenerna på Söderstadion.

Djurgården fick samtidigt sitt på torsdagen - 70 000 kronor i böter.

Bråket i samband med Djurgårdens hemmamatch mot Malmö FF den 14 september gav också säsongens hittills strängaste straff. Medan flera av de tidigare bötesbeloppen legat kring 25 000 kronor får nu Djurgården nästan böta tre gånger så mycket.

– Det gäller tre förseelser, inkastade föremål, pyroteknik och obehörigt beträdande av planen. Straffvärdemässigt är det lika stort för alla tre förseelser, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Det var efter Malmös 2-1-mål som publik kastade in bland annat ölburkar i samband med en hörna. Då Djurgårdsbacken Jan Tauer skallade Malmö-spelaren Rick Kruys och fick rött kort tog sig ett flera personer i publiken sig in planen, vilket tvingade domaren att avbryta matchen i tio minuter.

För Tallinger och disciplinnämnden har det varit bråda tider. I tisdags fick man ännu ett fall att ta ställning till i samband med Hammarbys hemmamatch mot Gais, då delar av publiken tog sig upp mot hedersläktaren och hotade Hammarbys ledning. Även den matchen fick avbrytas.

I väntan på att få sitt straff har nu Hammarby börjat arbetat med att försöka identifiera dem som försökte att konfrontera ledningen på läktaren.

– Vi har påbörjat identifikationen men det är lite tidigt att säga något ännu, säger klubbens informationschef Urban Rybrink.

TT: Har någon i klubbens ledning fått tagit emot ytterligare hot eller funderat på att hoppa av sitt uppdrag?

– Nej.

TT

Publicerad: