TT-Sport

Alfredsson ledde Ottawa till seger

TT-SPORT

Stockholm. Ottawa Senators nye tränare Cory Clouston börjar få fart på Daniel Alfredsson och kompani. Den svenske lagkaptenen låg med två poäng bakom segern över Buffalo med 3-1 i NHL-ishockeyn natten till torsdagen.

Alfredssons bägge poäng kom i powerplay - assisten till Jason Spezzas 1-0 var en sylvass genomskärare och det matchavgörande 3-0-målet var ett slagskott som letade sig in under armen på målvakten och sakta gled in i mål.

– Jag tycker att vi spelar ganska bra som lag. Vi har självförtroende och det är viktigt, sade Alfredsson till Ottawa Sun efter matchen.

Förra veckans tillsättande av den nye tränaren Cory Clouston gav ingen omedelbar effekt, men nu börjar gamla Senators synas igen.

– Det var en härlig indikation på stämningen i omklädningsrummet, sa Clouston till Ottawa Sun.

– Vår karaktär har verkligen lyst igenom nu och det är därför som vi har kunnat ta fem av de sex senaste poängen, fortsatte Clouston.

När Alfredsson pratade med NHL:s officiella hemsida efter matchen kunde han konstatera att stämningen i omklädningsrummet var mycket god. Han passade på att ge Clouston, som gör sin första NHL-säsong som huvudtränare, beröm för den forechecking han fått laget att prestera.

Henrik Lundqvist blev matchvinnare när New York Rangers vann över Nicklas Bäckströms Washington efter straffar. Lundqvist som segern till trots inte gjorde en av sina bättre matcher för säsongen var väldigt lättad efter matchen. Poängen var välbehövliga för Rangers som nu har sex poäng ner till Carolina, som ligger närmast under slutspelsstrecket.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport