TT-Sport

Detroits svenskar dominerade

TT-SPORT

Stockholm. Det blev fem mål och totalt tio svenskpoäng när Detroit slog Nashville med 6-2 i NHL-ishockeyn natten till torsdag.

Johan Franzén gjorde två mål och en assist i sin comeback efter handledsskadan.

– Skönt att komma igång med målskyttet på en gång, säger han till Aftonbladet på nätet.

Franzén har missat fem matcher på grund av skadan.

– Jag kände mig inte hundraprocentig i handen, men tillräckligt bra för att spela, säger han.

Även Nicklas Lidström gjorde två mål. Detroitkaptenen utsågs till matchens första stjärna. Backkollegan Niklas Kronwall (två assist) fick den andra stjärnan och Franzén den tredje.

Henrik Zetterberg gjorde också mål för Detroit. Stanley cup-mästaren spelade utmärkt i power play och gjorde fem av de sex målen i numerära överlägen.

Henrik Lundqvist var bäst på isen när New York Rangers vann hemmaderbyt mot New York Islanders med 3-1.

Den svenske stjärnmålvakten motade 25 puckar och noterades för en assist när Scott Gomez gav hemmalaget ledningen med 2-1. Fredrik Sjöström fastställde slutresultatet i öppet mål sedan Islanders plockat ut målvakten i ett sista desperat försök att kvittera.

Det var Rangers andra seger i de tio senaste matcherna.

– Det var länge sedan man hade den här sköna känslan. Det har varit tungt och negativt ett bra tag, säger Lundqvist till Aftonbladet på nätet.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och satte en straff när Washington vann på hemmais med 4-3 över Montreal efter straffläggning. Matchens prestation stod Alexander Ovetjkin för när han kvitterade till 1-1. Washingtons ryske lagkapten snappade upp pucken i mittzonen och väggspelade sig via sargen förbi en motståndare, blev neddragen på isen av en strängt uppvaktande Roman Hamrlik, men lyckades liggande på isen skyffla in en backhand bakom Carey Price i gästernas mål.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport