TT-Sport

Linköping väljer Skellefteå?

TT-SPORT

Skellefteå. Skellefteå mot Linköping blev en repris på säsongens fyra tidigare möten - seger för Linköping - den här gången med 6-3.

Den sviten borde också göra Skellefteå ett givet val för Linköping i slutspelet, eller?

– Vi får se. Vi har inte diskuterat något ännu, sade tränaren Slavomir Lener.

Han hade lätt att le när han steg in på presskonferensen. Vinsten för hans Linköping innebar att laget avslutade elitserien på ett riktigt bra sätt och säkrade därmed andraplatsen bakom Färjestad.

Matchen började däremot i hemmapublikens smak. Efter första perioden ledde Skellefteå AIK med 2-1. Mikael Renberg och Anders Söderberg bjöd på klapp-klapp spel när de fastställde resultatet i första perioden.

Men i andra perioden vände Linköping på tillställningen.

– Vårt kvitteringsmål till 2-2 gav laget det rätta självförtroendet, analyserade Lener.

Ledning man aldrig släppte

Inför tredje perioden hade Linköping ledningen med 3-2 och övertaget i målprotokollet släppte aldrig serietvåan.

Framförallt formationen med Niklas Persson, Joakim Eriksson och Mattias Carlsson var väldigt lyckosamma under lördagseftermiddagen.

Trion låg bakom fyra av sex mål av Linköping och Niklas Persson avslutade målskyttet när han skickade pucken i tom bur med tre sekunder kvar av matchen.

Att Linköping vunnit samtliga möten mot Skellefteå är ett av de starkaste argumenten till att man ska välja just Skellefteå i kvartsfinal. Men enligt tränaren också ett argument att inte välja Skellefteå.

– Förra året valde Linköping att möta Djurgården trots att Djurgården hade vunnit mest matcher, påpekade Lener.

Hemlighetsfull tränare

Linköpings tränare var hemlighetsfull på presskonferensen och gav inga ledtrådar hur han och hans lag funderar inför lagets kvartsfinalval på måndag.

– Vi ska diskutera det här nu. Fram tills nu har vi bara koncentrerat oss på att avsluta serien bra, sade Lener.

Hans Särkijärvi i Skellefteå var inte nöjd med förlusten, men känner ingen oro att bli vald av Linköping i kvartsfinalen.

– Allt börjar om på nytt och det gamla finns inte längre. Vi var inte redo den här matchen, men på torsdag är vi det.

Skellefteå drabbades av två skador under matchen. Backen Erik Andersson åkte på en rejäl tackling, men ska enligt rapporter efter matchen kunna spela på torsdag. Värre var det med Niko Dimitrakos, som körde ihop med lagkompisen Jyri Marttinen. Skellefteås skyttekung kommer att magnetröntgas på måndag, men haltade ordentligt när han lämnade arenan sent under lördagskvällen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport