Lag Eriksson klart för särspel

Stockholm. Efter två segrar i curling-VM i Peking är de svenska herrarna klara för särspel om den sista slutspelsplatsen.

Lag Oskar Eriksson inledde torsdagens spel med att besegra Japan med 11-4 i den näst sista grundomgången.

Matchen var jämn till och med den femte omgången, då ställningen var 4-4. Sedan tog Sverige sju raka poäng på tre omgångar och Japan gav upp.

I den avslutande omgången ställdes man mot Kina i en vinna eller försvinna match för båda lagen. Sverige ledde med 6-2 när Kinas skipper Rui Liu fixade två poäng i nionde omgången. Kina hade två poängstenar i tionde för 6-6 men Oskar Eriksson lyckades ta bort en och Sverige vann med 6-5.

Segern innebär att lag Oskar Eriksson får spela särspel mot Japan om den fjärde och sista platsen i kampen om medaljerna. Båda lagen stannade på sju segrar och fyra förluster medan Kina blev sexa på 6-5.

– Slutspelet är vårt mål och nu är vi nästan där. Vi känner oss självsäkra och vi är riktigt nära nu, sade Oskar Eriksson till VM:s hemsida.

Norge, 10-1, Kanada, 8-3, och Schweiz, 7-4, är övriga lag i slutspelet.

Särspelsmatchen avgörs på fredagsmorgonen svensk tid. Vid seger får Sverige möta Schweiz i nästa match som gäller en semifinalplats.

TT

Publisert: