Lindqvist ensam skytteligaledare

TT-SPORT

Ishockey. Färjestads Michael Lindqvist såg till att han är i ensam skytteligaledning i SHL och visade vägen till seger med 5-2 i den första av helgens två matcher borta mot Karlskrona.

– Både jag och laget fick en bra start och vi gjorde en bra match, säger han.

Inför Färjestads weekend i Karlskrona, med match två kvällar i följd, delade Lindqvist ligans målskyttetron med Växjös Andrew Calof.

Det tog honom endast 53 sekunder att ändra på den saken. Styrningen på tennis blev till en Björn Borg-passering av bästa märke och 14:e målet för säsongen var noterat.

– Vi visste om att de sjunker djupt ner i egen zon. Det kom ett bra skott och jag fick en klubba på pucken, ett bra mål, säger Michael Lindqvist.

Anmärkningsvärd resa

Michael Lindqvist gör sin första säsong i Färjestad och trivs utmärkt med tillvaron i Värmland.

– En grymt bra stad och en grymt bra förening, säger han.

Från allsvensk spelare i AIK till skytteligaledare i SHL på några månader är en anmärkningsvärd resa.

– Jag spelade med AIK när vi åkte ur SHL för några år sedan och kände redan då att jag kan bidra på den här nivån. Jag har fått en liknande offensiv roll som jag hade i AIK och trivs med mina kedjekamrater Rasmus Asplund och Dick Axelsson.

Färjestads andra mål, med dryga minuten kvar av första perioden, var hockeygodis så som det anstår ett topplag att bjuda på. Per Åslund fintade två Karlskronaförsvarare i riktning mot korvkiosken och serverade sedan mackan på målskytten Niklas Fogströms blad.

Ovanligt program

Färjestad försökte punktera matchen men Karlskrona reducerade ett par gånger om och skapade spänning innan gästerna från Karlstad kunde avgöra med två mål i öppen kasse. När slutsignalen gick återstod det knappt 21 timmar innan lagens nästa kamp. Att samma lag möts på samma is två kvällar i rad är en ovanlig företeelse i SHL:s spelprogram.

– Jag har inte varit med om det tidigare och jag vet inte om det har hänt. Men det är bra för oss, det är en lång resa hit, säger Lindqvist

Michael Lindqvist ser inte lagets weekend i Karlskrona som någon semester utan vet att det är hårt arbete och noggranna rutiner som gäller när matcherna duggar tätt.

– Det gäller att sova bra och äta bra, Karlskrona kommer att vara revanschsugna i nästa match, säger han.

TT