Mittbacksduon redo för nästa uppgift

Publicerad 2017-06-18

Fotboll. Mittbacksduon var topparna i premiären mot England.

Nu ska Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål stoppa Polen.

– Vi måste vara förberedda på den anstormning som kommer, säger Une Larsson.

A-landslagets förbundskapten, Janne Andersson, brukar inte hylla enskilda spelare. Men efter U21-landslagets EM-premiär mot England i Kielce, som han såg på plats, gjorde han precis det. Andersson kallade mittbacksduon Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål för Sveriges toppar.

I Lublin ska Une Larsson och Dagerstål försöka få stopp på värdnationen Polen.

"Desperata"

– De kommer vara desperata efter tre poäng. Vi måste vara medvetna om det, och inte tro att det bara är att ställa ut skorna. Det är det i och för sig aldrig i EM, men det blir extra viktigt den här matchen, säger Une Larsson.

Dagerstål:

– Vi måste vara beredda på att de kommer komma ut hårt. Vi får inte bli chockade. Vi får inte vara dumma och sätta passningar i mitten på felvända spelare, det är något som de bara får energi av, säger han.

– Det gäller att vara lite smarta och börja spela vårt spel, göra det vi är bra på och vara lugna.

Viktiga i uppbyggnaden

Primärt för Jacon Une Larsson och Filip Dagerstål är att ta hand om defensiven, hålla ihop försvaret och styra medspelarna till rätt positioner.

Men de har även ett stort ansvar i offensiven.

Tillsammans med en sjunkande mittfältare, oftast Kristoffer Olsson, styr de mycket av uppspelen och ser till att Sverige hittar rätt vägar genom motståndarnas lagdelar.

– Allt börjar egentligen därifrån och det gäller att vi hittar diagonalen, antingen in till mittfältare eller yttermittfältare. Eller till ytterback som i sin tur hittar in till mittfältare, säger Une Larsson och anser att Sveriges rullande spel är en viktig nyckel inför matchen på måndag.

– Det är vårt passningsspel. Det är fantastisk roligt att vara en del av det som spelare, det är en rolig typ av anfallsspel.

Lublin, TT:s utsände