Stoppar spelare från U20-VM

Fotboll. U20-VM på Papua Nya Guinea avgörs samtidigt som åttondelsfinalerna i Champions League-fotbollen.

Det ställer till det för det svenska landslaget som kan tvingas åka till Stillahavsön i november utan fem viktiga spelare.

Radiosporten uppger att både Rosengård och Eskilstuna kommer att stoppa sina spelare från mästerskapet om de går vidare från den första slutspelsomgången i Champions League.

– Det är olyckligt att det krockar. Och det är synd om spelarna, de kan inte vara på båda ställena samtidigt. Men det var ett ganska enkelt beslut trots allt, säger Eskilstunas sportchef Viktor Eriksson och konstaterar att en eventuell åttondelsfinal "skulle vara den största matchen som Eskilstuna United någonsin spelat".

Rosengårds sportchef Therese Sjögran säger att klubben kan komma att släppa någon spelare till U20-VM.

– Det beror lite på motstånd, hur truppen ser ut och så vidare. Men det blir ett sent beslut från oss i så fall, säger hon.

Spelarna det berör är Eskilstunas Emma Jansson och Nathalie Björn samt Rosengård-trion Zecira Musovic, Ebba Wieder och Emma Pennsäter.

– Det är klart att man känner sig tom, det är skittråkigt. Men så är livet som fotbollsspelare tyvärr, säger Nathalie Björn, som var lagkapten när Sverige kvalade in till turneringen genom att vinna U19-EM.

Rosengård möter isländska Breidablik på bortaplan på onsdagen, medan Eskilstuna inleder hemma mot Glasgow på torsdag.

Åttondelsfinalerna spelas 9-10 och 16-17 november. U20-VM startar den 13 november.

TT

Publisert: