Bästa VM-chansen direkt för Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

Skidskytte. Sveriges bästa chans i skidskytte-VM kommer redan den första dagen.

Då avgörs mixedstafetten i Holmenkollen.

– Stafetterna har varit den roligaste överraskningen hittills den här säsongen, säger Fredrik Lindström.

I vinterns första mixedstafett, i Östersund, slutade Sverige femma. I den andra åkte ett reservbetonat svenskt lag in som nia i Canmore.

Båda gångerna har det skiljt lite drygt en halvminut upp till pallen.

– Det känns som att vi kan tampas lite med de stora nationerna igen, det känns klart roligare än förra året, säger Fredrik Lindström.

Som Sveriges bästa och mest erfarna skidskytt vilar ett stort ansvar på hans axlar när VM i Oslo inleds på torsdagen. Med sig i mixedlaget får han troligen Linn Persson, Mona Brorsson och Jesper Nelin.

Att Sverige skulle överraska och nå hela vägen till VM-pallen är knappast troligt. Tjeckien, Tyskland, Frankrike och Ryssland är några av de vassaste konkurrenterna. Och så Norge förstås, som vill inleda mästerskapet på bästa sätt inför hemmapubliken i "Kollen".

– Vi går för medalj och blir besvikna om vi inte klarar det. Skulle vi ta guld blir vi överlyckliga, säger Johannes Thingnes Bø.

Han bildar det norska laget tillsammans med Marte Olsbu, Tiril Eckhoff och Tarjei Bø. 42-årige legendaren Ole Einar Bjørndalen får därmed vänta till lördagens sprint innan han får göra sitt första lopp i VM.

TT-NTB

Publicerad: