FCK spelar vidare - men var?

TT-SPORT

Fotboll. Europa League eller Champions League? FC Köpenhamn får svaret sent på onsdagskvällen.

Seger mot Brygge borta är ett måste samtidigt som Porto inte får vinna hemma mot Leicester.

Om FCK - sannolikt med den svenska trion Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson på planen - gör sitt jobb räcker det med lite engelsk handräckning för att nordisk fotboll ska ha ett lag att följa i åttondelsfinalen.

I och med att FCK redan har vunnit det inbördes mötet med Porto (0-0 hemma och 1-1 borta) tar den danska storklubben andraplatsen i gruppen vid lika många poäng som Porto.

En som är imponerad av danskarnas prestationer hittills i gruppspelet är norrmannen Åge Hareide, den förre tränaren i Malmö FF och numera dansk förbundskapten. Köpenhamn har bara förlorat en match - 0-1 borta mot Leicester.

– De har gjort det fantastiskt. Jag är mycket, mycket imponerad av FCK. Jag har varit allra mest imponerad över deras stabilitet. Det är ett välorganiserat lag, som det är svårt att göra mål på. Det kunde man se mot Leicester och Porto i Parken.

– Kollektivet har hållig hög europeisk nivå och det har varit ett nöje att följa deras resa i Champions League och jag håller tummarna för att de kan nå nästa runda, säger Hareide.

TT-Ritzau