Backmissar fällde Ottawa

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Pittsburgh fick en bra start i kvartsfinalserien mot Ottawa i ishockeyns Stanley Cup-slutspel. Laget vann enkelt med 4-1 på hemmaplan - mycket tack vare flera grova missar i Ottawas försvar.

Vid ställningen 1-1 i mitten av första perioden tappade Ottawas back Jared Cowen pucken bakom eget mål till James Neal, som spelade vidare till Chris Kunitz - som i sin tur hittade Jevgenij Malkin som gjorde 2-1. Malkin är tvåa i slutspelets poängliga med tre mål och tio målgivande passningar.

I slutperioden fick Ottawa chansen att spela i numerärt överläge och möjlighet att reducera Pittsburgs ledning som ökats på till 3-1. Men Ottawas Erik Karlsson gick bort sig i offensiv zon vilket ledde till att Douglas Murray kunde spela fram Pascal Dupuis som avgjorde matchen definitivt med sitt 4-1-mål.

Los Angeles vann den första omgången i det kaliforniska kvartsfinalderbyt mot San Jose med 2-0. Målvakten Jonathan Quick, slutspelshjälte och utsedd till slutspelets mest värdefulla spelare förra året när Los Angeles vann sin första Stanley Cup, har toppat formen lagom till slutspelet och svarade för 35 räddningar. Vjatjeslav Vojnov gjorde 1-0 i slutet av första perioden, framspelad av Mike Richards. Halvvägs in i andra perioden var det ombytta roller.

TT

Publicerad: