Sverige får mer vila: "Vill ha alla fördelar"

Anders Wallin/TT

Anton Johansson/TT

Publicerad 2021-06-19

En sista gruppspelsmatch väntar – mot Polen på onsdag.

Sverige får 30 timmar mer vila än Polen.

Perfekt, enligt Sebastian Larsson.

– Man vill ha alla fördelar man kan få, säger han inför matchen i S:t Petersburg på onsdag.

Nästan fyra dygn efter 0–0-matchen mot Spanien klev Sverige återigen in på en EM-arena.

Och det på tunga ben och med kroppar som inte var helt återhämtade.

Matchen i Sevilla slet, och trots gott om tid för kraftsamling var det inte tillräckligt för att spelarna skulle vara 100-procentiga i mötet med Slovakien på den maffiga och tefatsliknande arenan i S:t Petersburg i Ryssland.

– Det kändes lite i benen, framför allt i första halvlek. Det tog oss lite tid att skaka loss det, säger mittfältaren Sebastian Larsson.

Sverige blev piggare i andra halvlek, skapade fler lägen och avgjorde till slut med Emil Forsbergs straff till 1–0 i 77:e minuten.

”Inget att ljuga om”

Härnäst väntar gruppavslutningen mot Polen på onsdag, även det en match som spelas i S:t Petersburg.

En detalj som kan tala för Sverige?

Lagkapten Larsson & Co får 30 timmar mer vila än Polen, då det polska landslaget sent på lördagskvällen ställs emot Spanien i ett sommarhett Sevilla.

– Jag hoppas det, självklart. Det är inget man behöver ljuga om, säger han.

– Man vill ha alla fördelar man kan få.

34 grader

Sverige spelade mot Slovakien i 28-gradig rysk sommarvärme och på onsdag väntas det bli ännu varmare. I skrivande stund säger väderprognoserna att det kan bli upp till 34 grader i staden.

Att vara extra utvilad i vad som ser ut att bli en påfrestande match lär med andra ord inte vara till det sämre.

– Det känns bra att ha en dag extra nu. Sen får vi se hur det är för Polen. Men det var varmt här i dag också, och vi har erfarenhet av att spela i värme. Jag såg prognosen och det kommer vara ännu varmare på onsdag, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen menar att man har gjort det man ska i och med 1–0-segern mot Slovakien, och nu får man se hur utfallet blir i Polens match mot Slovakien.

– Vi får se hur det påverkar tabellsituationen i gruppen och hur det påverkar vad som står på spel i sista matchen. Men det gör absolut ingenting att vi har en dag extra vila, säger han.