Björklövens tränare polisanmäler dödshot

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Björklövens tränare Hans Wallson. Arkivbild.
Foto: Robert Granström/TT
Björklövens tränare Hans Wallson. Arkivbild.

TT-SPORT

Björklövens tränare Hans Wallson har polisanmält dödshot mot honom efter den andra hockeyallsvenska finalen mot Timrå, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

– Vi kan inte bara ta sånt här. När jag vaknade i morse så fick jag veta om hoten. Det var en chock och jävligt olustigt och inte något som jag mår bra över, säger Wallson till tidningen.

Björklöven förlorade matchen med 0–7, men mycket av eftersnacket handlade om att spelarna i "Löven" gick hårt åt motståndarna i Timrå.

Dagen därpå fick spelarna sina straff: Daniel Rahimi stängs av i fyra matcher – Alexander Hellström i tre.

Rahimi stängs av för knätacklingen på Sebastian Hartmann som tvingades lämna isen på bår, Hellström för en tackling mot huvudet på Hugo Reinhardt. Det beslutet har Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd tagit.

Båda Björklövenbackarna bötfälls dessutom med 6 000 kronor.

Rahimi fick matchstraff för sin förseelse medan Hellström klarade sig undan utvisning. Efteråt rasade Timrås stjärna Jonathan Dahlén över Björklövens spel.

– Det lär väl vänta en del långa avstängningar. Det är fruktansvärt dålig karaktär på slutspelslag som håller på så där, sade han till C More.

Timrå kvitterade till 1–1 i matcher i matchserien där segraren går upp i SHL. Beslutet innebär att Rahimi kan vara tillbaka först till en eventuell sjunde match och Hellström till en eventuell sjätte.

Den tredje matchen skulle ha spelats på onsdagen, men på grund av misstänkt coronasmitta i Björklöven blir det inget spel i Umeå.

Publicerad: