Roterande MFF vann igen: "Skapat en harmoni"

Av:  TT

Malmö FF-spelarna tackade bortaklacken efter 2–0-segern borta mot Mjällby på Strandvallen.
Malmö FF-spelarna tackade bortaklacken efter 2–0-segern borta mot Mjällby på Strandvallen.

Ännu en framgångsrik vecka är till ända för Malmö FF.

Laget följde, trots en till stora delar ny startelva, upp veckans seger ute i Europa med tre allsvenska poäng.

– Vi har bra kontroll på matchen, från start till mål, säger serieledande MFF:s målvakt Johan Dahlin efter 2–0 borta mot Mjällby.

Mitt inne i en intensiv period med såväl kvalspel till Champions League som allsvenska matcher roterar Malmös tränare Jon Dahl Tomasson friskt i sin startelva.

I bortamatchen mot Mjällby kom det regerande svenska mästarlaget till spel såväl utan sin danska mittfältsstjärna Anders Christiansen samt med ytterligare fem spelare borta ur den startelva som i onsdags besegrade HJK från Helsingfors.

Det nya MFF-gänget på plan stod för en solid insats som inbringade tre friska allsvenska poäng för serieledaren.

– Vi har skapat en harmoni, det är härligt att se. De som får spela tar chansen, vi är otroligt stolta, säger Jon Dahl Tomasson.

Avgörande moment

Malmö var det starkare laget matchen igenom. Kort efter paus kom de avgörande momenten. Först skapade Malmö en fast situation som slutade med att Adi Nalic prickade in 1–0.

Några minuter senare satte Mjällbys målvakt Samuel Brolin full fart ut mot en annalkande djupledsboll. Men Brolin hamnade på mellanhand och Veljko Birmancevic tog tillvara på situationen genom att spela in Malmös andra mål i en övergiven Mjällbykasse.

– Vi hade några ”nästan-lägen” även i den första halvleken, säger MFF-målvakten Johan Dahlin.

Matchens sista halvtimme blev ospännande. Mjällby förmådde aldrig att hota sin stabila motståndare.

– Jag tror att det blev jobbigt för dem (Mjällby) att spela mot vår press. Det är jobbigt att spela om du aldrig får tag i bollen och hittar momentum, säger Dahlin om Malmös kontroll av matchbilden.

”Bättre och bättre”

Dahlin är sedan en tid tillbaka i Malmömålet efter en skadeperiod som länge höll honom utanför fotbollsplanen.

– Jag har fått mycket tid med min fantastiska familj. Men det har varit riktigt jobbigt att vara borta från fotbollen, skönt att spela igen. Det blir bättre och bättre för varje match, säger 34-åringen.

Målvakten hoppas på en lyckosam höst för hans Malmö – såväl i allsvenskan som ute i Europa.

– Absolut, det är det vi siktar på.

Nästa uppgift för Malmö blir tisdagskvällens retur i Champions League-kvalet borta mot HJK i Helsingfors. Jon Dahl Tomasson betonar möjligheterna i att ha många alternativ att välja mellan.

– Det är härligt för en tränare, säsongen är lång, säger den danske tränaren.

Publisert: