Jakob Silfverberg drabbad av blodpropp

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2022-03-23

Anaheim Ducks svenska stjärna Jakob Silfverberg (t.h.) har spelat färdigt för säsongen efter att ha drabbats av en blodpropp i benet. Arkivbild.

Svenska NHL-stjärnan Jakob Silfverbergs säsong är över.

31-åringen har drabbats av en blodpropp i benet och äter nu blodförtunnande mediciner.

– Ett jäkla snöpligt slut på säsongen, säger Jakob Silfverberg till Expressen.

Vänsterforwarden Jakob Silfverberg är inne på tredje året av ett femårskontrakt med Kalifornienlaget Anaheim Ducks som han representerat sedan säsongen 2013-14.

31-åringen har gjort fem mål och 16 assist på 53 matcher den här säsongen, men fler poäng än så kommer det inte att bli.

Silfverberg har nämligen drabbats av en blodpropp i benet. För några veckor sedan kände han av värk och noterade ett blåmärke på det högra benet.

– Jag vaknade upp mitt i natten och hade så jäkla ont, men somnade om efter att ha tagit några värktabletter. Jag haltade lite när jag kom till rinken dagen efter, men ingen trodde att det var något allvarligt, säger han till Expressen.

Äter blodförtunnande

Trots känningarna spelade svensken vidare innan det till slut blev så illa att han fick göra en ultraljudsundersökning i Nashville.

– Det gav ett positivt utslag för en blodpropp och jag fick snabbt komma till ett sjukhus där för blodprovstagning. Jag blev kvar i Nashville i drygt två dygn och fick börja ta blodförtunnande tabletter. Jag tar dem nu morgon och kväll. Två-tre dagar efter det att jag började ta tabletterna började värken släppa och jag mår bra, men det blev ett jäkla snöpligt slut på säsongen, säger Jakob Silfverberg

Säsongens sista match spelade han den 8 mars. Silfverberg har gjort nio säsonger för Anaheim och en för Ottawa Senators i NHL. 2012 blev han utsedd till elitseriens bästa spelare efter att ha hjälpt Brynäs till SM-guld.

Klubben övervakar situationen

Någon vidare action blir det inte för tillfället.

– Jag får gå promenader och leka med barnen, men inte träna överhuvudtaget i tre veckor till att börja med, säger han till Expressen.

Lokaljournalisten Eric Stephens säger till sajten The Athletic att Anaheim inte är alltför oroliga för svenskens hälsobesvär, men att man övervakar situationen då 31-åringen även tvingades till en höftoperation under fjolåret.

Silfverberg sägs vara en mycket uppskattad figur i omklädningsrummet och klubben ska även vara nöjda med vad han bidrar med på isen, när han väl är hel.