TT-Sport

Kyrgios efter utbrottet: "Inte som Zverev"

Av: 

TT

Nick Kyrgios kastade sitt racket i backen efter matchen mot Rafael Nadal.
Nick Kyrgios kastade sitt racket i backen efter matchen mot Rafael Nadal.

TT-SPORT

Nick Kyrgios åkte ut i kvartsfinalen i Indian Wells och kastade sitt racket så att en bollkalle fick slänga sig åt sidan för att inte träffas.

Men utbrottet var inte i dignitet med det som den tyske världstrean Alexander Zverev stängdes av och bötfälldes för, säger han.

– Det var inte alls som Zverev, utan en olycka, säger Kyrgios.

Spanjoren Rafael Nadal tog vid vidare till semifinal efter att ha besegrat australiske Nick Kyrgios, just nu rankad 132 i världen, med 2–1 (7–6, 5–7, 6–4) i nattens kvartsfinal av ATP-turneringen i Indian Wells, Kalifornien.

Kyrgios kunde inte hålla känslorna tillbaka när hans utslagning var ett faktum. Efter att ha skakat hand med Nadal när matchen avgjorts kastade han sitt racket ned i backen med en sådan kraft att det studsade upp och nästan träffade en bollkalle som stod vid den bakre kanten.

”Jag är mänsklig”

Men det var aldrig avsikten, säger Kyrgios efteråt. 26-åringen menar att han inte alls bör likställas med tyske Alexander Zverev som i Mexiko stängdes av, bötfälldes och numera även övervakas efter att ha skällt ut och svurit åt en domare, samt upprepade gånger drämt sitt racket i domarstolen.

– Kastade jag mitt racket i närheten av honom från början? Det landade en meter från min fot och studsade och träffade honom nästan, säger Kyrgios.

– Jag är mänsklig. Sådana där saker händer. Det var en olycka. Det var inte alls som Zverev, utan var helt och hållet en olycka. Tack och lov så träffade jag inte honom, det var aldrig min mening.

”Hade en jättebra attityd”

Nadal hade redan vänt sig bort och såg inte händelsen, säger han, men han fördömde inte Kyrgios efteråt.

– Jag tycker att Nick hade en jättebra attityd under hela matchen vad rör kämpaglöd, och självklart har han sin personlighet och karaktär, säger spanjoren som är rankad fjärde bäst i världen.

– Ibland gör han saker som jag inte gillar, men jag respekterar det för att vi alla har olika karaktärer, perspektiv och utbildning.

Publisert: