Tungt för Europa – USA leder Ryder Cup

Av:  TT

Rory McIlroy och Ian Poulter förlorade sin match klart.
Rory McIlroy och Ian Poulter förlorade sin match klart.

Jon Rahm visade varför han är världsetta och Sergio García varför han är tidernas mest framgångsrika Ryder Cup-spelare.

Men bortsett från det gick det mesta emot Europa.

USA leder golfklassikern med 3–1 efter de inledande foursomematcherna.

Europas kapten Padraig Harrington skickade ut två spanska matadorer i den allra första matchen på Whistling Straits – och firma Rahm & García tackade för förtroendet. Tidigt kopplade de greppet mot USA:s Justin Thomas/Jordan Spieth och på hål 17 var saken klar när Thomas missade en parputt. Spanjorerna vann matchen med 3/1 och såg till att den första poängen i årets Ryder Cup gick till Europa.

Men den europeiska ledningen var en illusion, eftersom USA samtidigt hade greppet i de tre andra matcherna.

Och snart började de amerikanska poängen ticka in:

Dustin Johnson och Collin Morikawa besegrade Paul Casey och norske debutanten Viktor Hovland med 3/2.

Rory McIlroy och Ian Poulter var inte ens nära att bidra med någon europeisk poäng efter en nattsvart match mot Patrick Cantlay/Xander Schauffele. Amerikanerna inledde med att vinna fem raka hål (!) och även om Europaduon senare lyckades krympa underläget till tre blev det aldrig spännande. På 15:e hålet avgjordes matchen.

Till sist kunde också Brooks Koepka och Daniel Berger stänga sin foursome mot engelska duon Lee Westwood/Matt Fitzpatrick, en match som avgjordes på 17:e.

Därmed står det 3–1 till det favorittippade och stjärnfyllda hemmalaget, som är ute efter revansch för det förkrossande nederlaget i Paris för tre år sedan.

Spelet fortsätter på fredagskvällen med fyra bästbollmatcher, där den andra matchen sticker ut. Världsettan Rahm, i par med Tyrrell Hatton när García får vila, ställs då mot långtslående Bryson DeChambeau i par med Scottie Scheffler.

Publisert: