TT-Sport

Tungt för Europa – USA leder Ryder Cup

Av: 

TT

Rory McIlroy och Ian Poulter förlorade sin match klart.
Rory McIlroy och Ian Poulter förlorade sin match klart.

TT-SPORT

Jon Rahm visade varför han är världsetta och Sergio García varför han är tidernas mest framgångsrika Ryder Cup-spelare.

Men bortsett från det gick det mesta emot Europa.

USA leder golfklassikern med 3–1 efter de inledande foursomematcherna.

Europas kapten Padraig Harrington skickade ut två spanska matadorer i den allra första matchen på Whistling Straits – och firma Rahm & García tackade för förtroendet. Tidigt kopplade de greppet mot USA:s Justin Thomas/Jordan Spieth och på hål 17 var saken klar när Thomas missade en parputt. Spanjorerna vann matchen med 3/1 och såg till att den första poängen i årets Ryder Cup gick till Europa.

Men den europeiska ledningen var en illusion, eftersom USA samtidigt hade greppet i de tre andra matcherna.

Och snart började de amerikanska poängen ticka in:

Dustin Johnson och Collin Morikawa besegrade Paul Casey och norske debutanten Viktor Hovland med 3/2.

Rory McIlroy och Ian Poulter var inte ens nära att bidra med någon europeisk poäng efter en nattsvart match mot Patrick Cantlay/Xander Schauffele. Amerikanerna inledde med att vinna fem raka hål (!) och även om Europaduon senare lyckades krympa underläget till tre blev det aldrig spännande. På 15:e hålet avgjordes matchen.

Till sist kunde också Brooks Koepka och Daniel Berger stänga sin foursome mot engelska duon Lee Westwood/Matt Fitzpatrick, en match som avgjordes på 17:e.

Därmed står det 3–1 till det favorittippade och stjärnfyllda hemmalaget, som är ute efter revansch för det förkrossande nederlaget i Paris för tre år sedan.

Spelet fortsätter på fredagskvällen med fyra bästbollmatcher, där den andra matchen sticker ut. Världsettan Rahm, i par med Tyrrell Hatton när García får vila, ställs då mot långtslående Bryson DeChambeau i par med Scottie Scheffler.

Publisert: