Sävehof i ledning efter hetsig final

Av:  Linnéa Engholm/TT

Sävehofs Frida Rosell jublar efter mål under måndagens final 3 i bäst av 5.
Sävehofs Frida Rosell jublar efter mål under måndagens final 3 i bäst av 5.

Sävehof kopplar greppet om damernas SM-final i handboll. Efter en fysisk tredje match mot Skuru kunde man vinna med 36–32.

Men det var tränarna som blev snackisen efter matchen.

– När en man tar upp något om ens utseende så är det inte okej, säger Skurus Elin Hansson.

Lagen hade inför den tredje finalmatchen tagit varsin seger på bortaplan. Skuru tog hem den första matchen med två måls marginal, medan en katastrofal första halvlek för Nacka-laget i den andra bäddade för en fyramålsseger för Sävehof.

Sävehof verkade ha tagit med sig den energin till den tredje matchen. För i halvtid hade man ett tre mål stort övertag.

Tränaren utvisad

Den andra halvleken bjöd på mer Sävehof-dominans. Partille-laget fick stopp på det mesta från Skuru, inklusive årets poängdrottning Alexandra Bjärrenholt, och frustrationen växte i det grönklädda lägret.

Frustrationen märktes även på bänken. Skurutränaren Magnus Oscarsson Söder protesterade mot en delegat och visades ut i två minuter. Ett beslut som fick Skuru-bänken att protestera ljudligt.

– Det är jag som är på om att Rasmus (Overby, Sävehofs tränare) är på plan och petar på våra spelare och jag påpekar det för sekretariatet, och då får jag en tvåa, säger Oscarsson Söder i C  More efter matchen och fortsätter:

– De vill inte ens kolla på vad han gör utan säger åt mig att vara tyst. Då blir jag lite upprörd för jag tycker åtminstone att de kan kolla vad han står och gör. Han står och retar dem och provocerar dem. Sen går han in på plan och jag tycker inte att det är okej.

Irriterat hos Skuru

Oscarsson Söder medger dock att man från Skurus håll kritiserat domarna tidigare under matchen.

– Vi hade väl byggt ihop till den. Med den historiken åker jag ut. Det är klart att min ton inte är den trevligaste i det läget så jag köper tvåan.

Vid varje mål efter tränarens utvisning kunde publiken se Skuruspelarna jubla mot Overby på Sävehof-bänken. Efter matchen gick flera av Skuruspelarna även fram till domarparet för att prata.

Efter matchen blir det tydligt att det handlat om en situation mellan Overby och Skurus Elin Hansson

Efter matchen ber Overby om ursäkt.

– Ibland blir det hett, om hon är ledsen ber jag om ursäkt för det, säger han i C More.

Enligt Elin Hansson ska det ha handlat om att han kommenterat hennes utseende

– Det är hetsigt hela tiden. Det har varit någon timeout och då kallar väl han till sig mig lite och går på mitt utseende, säger Hansson till C More.

Sävehof kunde till slut ta hem matchen med 36–32 och leder nu finalserien med 2–1 i bäst av fem.

Publisert: