Djokovic och Nadal på samma halva

Av:  TT-AFP

Novak Djokovic och Rafael Nadal i förra årets semifinal i Franska mästerskapen, där Djokovic vann med 3–1 i set. Arkivbild.
Novak Djokovic och Rafael Nadal i förra årets semifinal i Franska mästerskapen, där Djokovic vann med 3–1 i set. Arkivbild.

Det blir en minst sagt stjärnspäckad halva i Franska mästerskapens herrtävling.

Eller vad sägs om regerande mästaren och världsettan Novak Djokovic, 13-faldiga mästaren Rafael Nadal och 19-åriga stjärnskottet Carlos Alcaraz?

Den saken stod klar efter torsdagens lottning.

Förstaseedade Djokovic och femteseedade Nadal har mötts tre gånger i finalen på Roland Garros – men kan nu ställas mot varandra så tidigt som i kvartsfinal.

I semifinalen kan eventuellt sjätteseedade spanjoren Carlos Alcaraz, som kan bli den åttonde tonåringen att ta hem Franska mästerskapen på herrsidan, ställas mot Djokovic eller Nadal.

– Jag är väldigt motiverad att spela min bästa tennis, säger Djokovic enligt nyhetsbyrån AFP.

– I Paris spelar jag alltid väldigt bra.

Djokovic missade Australian Open i januari, sedan han kastats ut från landet efter att inte ha vaccinerat sig mot covid-19.

Sverigeettan Mikael Ymer, rankad 96:a i världen, ställs mot 70-rankade australiern James Duckworth i första omgången.

Även på damsidan kan det bli ett stjärnspäckat kvartsfinalmöte, om det går som ”förväntat”. Då kan nämligen världsettan och 2020 års mästare Iga Swiatek, som har en svit på 28 raka segrar, ställas mot tvåfaldiga grandslam-finalisten Karolina Pliskova.

I damturneringen får svenska ettan Rebecca Peterson, på 77:e plats på världsrankningen, tufft motstånd i form av 20:e-seedade ryskan Daria Kasatkina. I Wimbledon i sommar är inga ryska eller belarusiska spelare välkomna på grund av Rysslands invasion, stödd av Belarus, av Ukraina. Men i Franska mästerskapen får ryska och belarusiska spelare vara med.

Det kan bli två svenska spelare i damturneringen; Mirjam Björklund ställs mot Mihaela Buzarnescu från Rumänien i fredagens kvalfinal.

Franska mästerskapen inleds den 22 maj.

Publisert: