"The Mauler" och Jones prisades – Jones greps

Av:  Ingela Ahlberg/TT

Jon Jones och Alexander "The Mauler" Gustafsson vid invägningen inför matchen 2013.
Jon Jones och Alexander "The Mauler" Gustafsson vid invägningen inför matchen 2013.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones har nu valts in i UFC Hall of Fame för en av tidernas bästa UFC-matcher.

Men bara timmarna efter ceremonin greps amerikanen, misstänkt för våld i nära relation.

– Den här stan är inte bra för Jon Jones. När vi tar hit honom förväntas något hända. Vi kan inte ens ta hit honom för att välja in honom i Hall of Fame. Den killen har många demoner, sade UFC-ordföranden till ESPN.

34-årige Jones ses av många som den bäste UFC-fajtern genom tiderna. Men hans privatliv har varit kantat av problem och han har anklagats för bland annat smitning och testats positiv på drogtest.

Jones och ”The Mauler” valdes in i Hall of Fame för matchen 2013 då svensken pressade amerikanen, men Jones till slut vann matchen.

Alexander Gustafsson kunde inte närvara vid ceremonin i Las Vegas på grund av reserestriktionerna.

”Jag minns Jones-fajten som om det var i går, det är nog det tuffaste kriget jag haft i min karriär. Jon är en legendar och det är en ära att ha fått dela oktagonen med honom. Det här var en fajt som förändrade mitt liv, jag gick från att vara en nobody till att bli en stjärna över en natt”, sade Gustafsson i sitt videoinspelade tacktal, enligt Frontkick.

Publisert: