Tredje raka ska ta Sverige till VM-final

Av:  Linnéa Engholm/TT

Sverige till semifinal i handbolls-VM

Handbolls-VM över för Jim Gottfridsson – fraktur


För tredje gången i rad blir det Sverige mot Frankrike i semifinal, när finallagen i handbolls-VM ska utses. Sverige hoppas där på tredje raka.

– Det är otroliga spelare, men vi är rätt bra också, säger assisterande förbundskapten Michael Apelgren.

Sverige är i semifinal i handbolls-VM på hemmaplan. Efter att ha besegrat Egypten i kvartsfinalen väntar nu Frankrike – igen.

– Det är väl tredje semifinalen på fyra mästerskap som vi spelar mot Frankrike, de är nog revanschsugna, säger förbundskapten Glenn Solberg.

”Alla kan vinna”

Solberg och hans landslag har goda minnen från de två senaste. Både i VM för två år sedan, där Sverige tog silver, och i fjolårets EM, där det som bekant blev blågult guld, har Sverige stått som segrare.

Men det betyder inte att den svenska ledarstaben kan köra på i gamla hjulspår. Det Frankrike som kommer till Stockholm och Tele2 arena har vunnit samtliga matcher hittills detta mästerskap, inklusive mot semifinalklara Spanien.

– De är bra. Nu är vi i semifinal, alla de lagen kan vinna. Det blir nog någon stolpe in eller stolpe ut på slutet som det brukar bli i dessa turneringar. Frankrike är ett lag som, likt oss, har vunnit förut och har många vinnare. Det är otroliga spelare, men vi är rätt bra också, säger assisterande förbundskapten Michael Apelgren.

Frankrike bygger mycket av sitt spel på sin fysik, men den typen av lag, som till exempel Ungern och Egypten, har fungerat bra för Sverige hittills.

– Ett fysiskt bra lag, men kanske mer taktiskt än Egypten och fler stjärnor än Egypten. De har spelat de här semifinalerna i tjugo år nu så det blir tufft, säger Solberg.

Kan bli nordisk final

I den andra semifinalen möts Danmark och Spanien. Danmark går för sitt tredje raka VM-guld och är storfavoriter till att göra just det. Från danskt håll tror man på en helnordisk final.

– Jag tror att Sverige kommer att stå i final, säger Mathias Gidsel.

Michael Apelgren tar emot tipset med ett leende.

– Det vore kul om han hade rätt, det hade varit roligt. Det är väl en del av snacket och så kommer det alltid att vara, säger han.

Publisert: