Norling sparkad från Brann

Publicerad 2015-05-27

Fotboll. Svenske fotbollstränaren Rikard Norling har levt på lånad tid i Brann.

På onsdagen fick han sparken, enligt Bergenavisen.

43-åringen valde att lämna Malmö FF sedan han fört klubben till det allsvenska guldet 2013. Men samtidigt som MFF nådde Champions League och försvarde SM-guldet har Norlings tid i Bergen mest handlat om motgångar. Inför förra säsongen pratade han om guld, men efter en mardrömslik säsong föll Brann i höstas ur förstadivisionen för första gången sedan 1985. Trots det fick Norling stanna.

Inledningen på den innevarande säsongen har varit minst sagt svag; Brann är bara nia i andradivisionen efter tio omgångar.

Förlusten mot nykomlingen Levanger med 1-4 i tisdags blev droppen. Enligt Bergens Tidende skulle klubben på torsdagen ha styrelsemöte, där Norlings framtid var en av de brinnande punkterna.

– Jag räknar med att det blir ett klargörande på torsdag. Jag tror att det kommer att fattas ett drastiskt beslut där, sade Norling till Bergens Tidende.

Men enligt Bergenavisen fick Norling och assisterande tränaren Simon Hollyhead redan på onsdagen beskedet om att de får sparken från sina uppdrag. Robert Hauge, även han assisterande tränare, tar över som huvudtränare tills vidare.

TT-NTB