Ronaldos mål skrev Real-historia

TT-SPORT

Fotboll. Cristiano Ronaldo sänkte Malmö FF - och skrev samtidigt Real Madrid-historia.

Nu är portugisen klubbens bäste målgörare genom tiderna.

– Ett speciellt och unikt ögonblick för mig, säger han.

De två målen som Cristiano Ronaldo gjorde i 2-0-segern mot Malmö FF betydde någonting extra för superstjärnan. Ronaldo nådde därmed Raúls rekord som klubbens bäste målgörare genom tiderna.

Det finns olika uppgifter om Ronaldo nu är uppe i 323 (tangerat rekord) eller 324 (nytt rekord) mål i Real Madrid. Men det som står helt klart är att Cristiano Ronaldo har lyckats med bedriften trots att han bara är inne på sin sjunde säsong i storklubben.

– När jag tog på mig Real Madrid-tröjan första gången kunde jag inte tro att jag skulle bli klubbens bästa målskytt genom tiderna, säger Ronaldo där han står omsvärmad av journalister i den mixade zonen.

Pratade med Raúl

Då hade Ronaldo redan hunnit växla några ord med Raúl.

– Jag har pratat med honom efter matchen och han gratulerade mig. Det gjorde mig glad, vi har en bra relation och han gratulerade mig från hjärtat.

När Cristiano Ronaldo sköt in 1-0 i 29:e minuten nådde han en annan milstolpe, målet var hans 500:e i landslag och klubblag sedan han blev proffs. 2-0-målet i den 90:e minuten fullbordade sedan kvällen för Real Madrids nummer 7.

– Ett speciellt och unikt ögonblick för mig. Och jag vill fortsätta göra fler mål.

Benítez nöjd

Tränaren Rafael Benítez var nöjd efter trepoängaren som gör att Real Madrid och Paris SG har skapat en lucka ner till MFF och Sjachtar Donetsk inför fortsättningen i Champions Leagues grupp A.

– Jag är glad att vi inte släpper in mål, att vi får tre poäng och att det är Ronaldo som gör målen, säger Benítez som hyllade sin anfallare för klubbrekordet.

– Att Ronaldo gjorde målen på kortare tid än Raúl ger ännu mer värde åt hans prestation.

TT